GUVERNUL VA APROBA, LUNI, MAJORAREA SALARIULUI MINIM ȘI COMPENSAREA FACTURILOR LA ENERGIE

Distribuie pe:

Guvernul va aproba, în ședința de luni, majorarea salariului minim și compensarea facturilor la energie, pentru ca aceste probleme să nu rămână nerezolvate dacă moțiunea de cenzură va fi votată în Parlament, a afirmat, joi, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

“Luni vom avea Consiliul Național Tripartit, cu premierul, și vom rediscuta varianta propusă împreună cu prim-ministrul de a majora cu 10% salariul minim și cel mai probabil în ședința de Guvern, tot de luni, va fi aprobată hotărârea de Guvern. Aceasta pentru că unii se joacă de-a moțiunea și nu putem risca un eventual vot negativ, să rămână în aer această problemă importantă, cum este majorarea salariului minim în România”, a spus ea.

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

“Am discutat cu angajatorii să își pregătească planurile de afaceri. Sper ca această măsură să ducă la stoparea exodului de forță de muncă și la îmbunătățirea nivelului de trai”, a arătat ministrul Muncii.

Tot în ședința de Guvern, de luni, va fi adoptată și ordonanța de urgență prin care vor fi compensate facturile la energie și gaze pentru consumatorii casnici, a anunțat ea.

Potrivit Ministerului Energiei, vor fi compensate facturile pentru aproximativ 13 milioane de români.

“Marți vor fi publicate normele metodologice pentru aplicarea Legii consumatorului vulnerabil. Acolo a crescut nivelul de venituri pentru posibili beneficiari la 1.386 lei pe membru de familie și 2.053 lei pe persoană singură și cei care se încadrează în acest plafon vor putea beneficia de subvenționarea facturilor la energie și de un supliment pe toată perioada anului, care se compensează din costul facturilor”, a mai spus Turcan.

AGERPRES

Lasă un comentariu