“PROGRAM DE PREVENȚIE, DEPISTARE ȘI TRATAMENT PRECOCE AL CANCERULUI DE COL UTERIN, REGIUNEA CENTRU”

Distribuie pe:

În perioada 2 noiembrie 2020 - 29 decembrie 2023, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, derulează proiectul “Program de prevenție, depistare pre-coce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”, cod SMIS 138603, aprobat prin contractul de finanțare nr. POCU/826/4/9/138603.

Proiectul este cofinanțat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Prioritatea de investiții 9.iv: Creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general.

Obiectivul general îl reprezintă promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, prin creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Conferința de lansare a proiectului, urmată de o acțiune de informare pentru publicul larg, este programată astăzi, 1 octombrie, începând cu ora 10, la Centrul de Evenimente RAB (Str. Băilor, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș), informează Compartimentul Relații Publice UMFST.

Lasă un comentariu