ULTIMA ORĂ! PRIMA PASTILĂ ANTIVIRALĂ PENTRU TRATAMENTUL COVID-19

Distribuie pe:

Companiile Merck și Ridgeback Bioheraupeutics au anunțat, ieri, că vor cere autorităților de reglementare să autorizeze prima pastilă antivirală concepută pentru a trata COVID-19, după ce un studiu a constatat că reduce la jumătate riscul de spitalizare sau deces.

Molnupiravir este un medicament experimental antiviral oral dezvoltat de Merck și Ridgeback Biotherapeutics.

Rezultatele intermediare sugerează că o pastilă COVID-19 realizată în urma colaborării dintre de cele două companii farmaceutice a redus la jumătate probabilitatea de deces sau spitalizare din cauza virusului.

Companiile au declarat, ieri dimineață, că vor solicita aprobarea de urgență de la Food and Drug Administration (FDA) “cât mai curând posibil".

Dacă primesc autorizație, medicamentul lor, Molnupiravir, ar fi prima pastilă antivirală de pe piață, concepută special pentru a trata pacienții cu COVID-19. (sursa - businessinsider.com) (I.S.)

N.n. FDA este o agenție guvernamentală care operează sub Departamentul american de Sănătate și Servicii Umane și este responsabilă pentru reglementarea produselor medicale și a tutunului, alimentelor și medicinii veterinare, precum și a operațiunilor și politicilor globale de reglementare.  

Lasă un comentariu