DECIZII IMPORTANTE LUATE ÎN ȘEDINȚA ORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL

Distribuie pe:

Consilierii locali au pus punct ieri unei dispute care durează de 20 de ani! Prin Proiectul de hotărâre privind aprobarea unor măsuri asupra imobilului situat în Târgu-Mureș, str. Gheorghe Marinescu nr. 50, a fost soluționată disputa funciară privind terenul de la Spital. Ca urmare, au fost îndepărtate toate obstacolele care stăteau în calea realizării Spitalului de Arși, fapt ce va confirma statutul de centru medical de secol XXI al municipiului Târgu-Mureș.

* * *

Poliția Locală Târgu-Mureș devine entitate cu personalitate juridică prin votul dat joi, 30 septembrie 2021! Consilierii locali au adoptat Proiectul de hotărâre privind aprobarea reorganizării Direcției Poliția Locală din structura organizatorică a Municipiului Târgu-Mureș în Direcția Poliția Locală, ca instituție publică de interes local cu personalitate juridică. Ca urmare, au fost aprobate: organigrama Direcției Poliția Locală, statul de funcții și numărul de posturi, calendarul de activități și Regulamentul de Organizare și Funcționare al instituției. Reorganizarea Poliției Locale înseamnă eficiență, profesionalism și o altă abordare, mai multă apropiere față de comunitate și mai multă implicare. Orașul va fi delimitat pe mai multe sectoare, fiecare sector având un responsabil din partea poliției locale, care ține legătura cu locuitorii zonei respective. Viceprimarul Portik Vilmos a solicitat ca, după reorganizare, polițiștii din teren să fie dotați cu sisteme portabile de supraveghere audio-video.

* * *

Tot în ședința de ieri, a fost votat și Proiectul de hotărâre privind acordarea unei facilități economice operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice deschise cu terase, a căror activitate le este restrânsă datorită obligativității asigurării unei distanțe de minimum 2 metri între mese, prin micșorarea cu 50% a nivelului taxei speciale “ocupare domeniu public și privat al municipiului, cu terase". Proiectul a fost inițiat de către primarul Soós Zoltán.

SERVICIUL RELAȚII INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE

Lasă un comentariu