ROMÂNIA ARE PAVILION LA EXPOZIȚIA MONDIALĂ DIN DUBAI

Distribuie pe:

România este prezentă la EXPO 2020 Dubai! Românii au început în forță, cu un concert susținut de muzicianul Zoli Toth.

EXPO 2020 Dubai a fost vernisată vineri, 1 octombrie, fiind cel mai mare eveniment mondial de recunoaștere culturală și de promovare a relațiilor internaționale prin artă, cultură, știință, inovație și viziune.

În Pavilionul României, deschiderea a fost marcată  de concertul muzicianului Zoli Toth, avându-i ca invitați pe talentații copii din Ansamblul de percuție “Young Beats", fondat și coordonat de artist în cadrul Programului Național “Cantus Mundi". Zoli Toth și “Young Beats" au prezentat un show unic, foarte dinamic, special creat pentru acest eveniment, cu o coloristică sonoră deosebită, evidențiind partea modernă și de viitor a României.

De procesul de pregătire și participare a României la EXPO 2020 Dubai s-a ocupat chiar Ministerul Afacerilor Externe. Pavilionul României a fost gândit în jurul conceptului “New Nature", care sugerează ideea de echilibru fragil între natură și tehnologie și atrage atenția asupra momentului de cotitură în dezvoltarea societății umane, care trebuie să identifice și să aleagă cele mai sustenabile soluții de dezvoltare pentru viitor.

Expoziția mondială de la Dubai se bucură de participarea a 25 milioane de vizitatori și a peste 190 participanți oficiali (țări și organizații internaționale) și are ca temă “Connecting Minds, Creating the Future" (în traducere liberă, “Viitorul se creează prin conexiunea minților"). (M.C.)

MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu