MÂNCĂRICĂ DE TOAMNĂ

Distribuie pe:

INGREDIENTE

- 600 g mușchiuleț de porc

- 3 ardei capia

- 1 ardei verde

- 2 dovlecei

- 2 cepe roșii

- 1 ardei iute

- 2 gogoșari

- piper boabe

- sare

- boia dulce

- boia iute

- 3-4 linguri ulei

- 1-2 foi dafin

- 4 roșii

- 1-2 crenguțe cimbru

PREPARARE

Se taie mușchiulețul de porc cubulețe și se călesc într-o cratiță cu ulei până capătă culoarea albă și se condimentează cu sare, piper, boia iute și dulce.

Între timp se curăță ceapa, care se spală și se taie solzișori. Ceapa se călește împreună cu mușchiulețul de porc. Se adaugă ardeiul iute tocat mărunt și puțină apă și se lasă să fiarbă la foc mic.

Separat, se curăță ardeii, dovleacul și gogoșarii și se taie rondele. Legumele se adaugă peste carne și se lasă să mai clocotească câteva minute. Se pun foile de dafin și crenguțele de cimbru și se acoperă cu un capac.

Roșiile se taie rondele și se așează în cratiță. Tocana se bagă în cuptor și se lasă 30-40 de minute până capătă o crustă aurie. Se servește ornată cu verdeață și cu pâine țărănească. (https://retete.unica.ro/)

Lasă un comentariu