ACTORUL AMERICAN JOHN MALKOVICH VA JUCA ROLUL MARELUI DIRIJOR SERGIU CELIBIDACHE, ÎN FILMUL “CRAVATA GALBENĂ"

Distribuie pe:

Bazat pe un scenariu al fiului muzicianului, Serge Ioan Celibidachi, filmul va fi regizat de James Olivier și va înfățișa controverse din viața celui mai tânăr dirijor al Orchestrei simfonice a Filarmonicii din Berlin.

Celebrul dirijor Sergiu Celibidache (1912-1996) a fost dat afară din casa familiei în adolescență, când a declarat că intenționează să urmeze o carieră în muzica clasică. După perioade când a trăit fără adăpost, el a câștigat în cele din urmă un concurs și a devenit cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin și unul dintre cei mai celebri dirijori ai secolului XX. Era renumit pentru că refuza să accepte înregistrări ale muzicii concertelor sale, despre care pretindea că nu va avea același efect în afara unei săli de concert. Filmările vor avea loc în România în primăvara și vara anului 2022, Malkovich interpretându-l pe Celibidache în anii finali ai compozitorului. Nu a fost încă distribuit actorul care-l va juca pe Celibidache tânăr.

“Sunt încântat și onorat că mi se oferă ocazia de a-l juca pe dirijorul Sergiu Celibidache", a spus Malkovich. “Un talent unic, el este considerat unul dintre marii vizionari ai muzicii clasice din secolul trecut. Să-l joc în ultimii ani ai vieții va constitui o călătorie dificilă și fascinantă."

“Cravata galbenă" este o coproducție internațională între Oblique Media Film și Celi Films din Marea Britanie. Producătorii filmului vor fi Adela Vrînceanu Celebidachi, Cristina Dobrițoiu, Titi Rădoaie și James Olivier. (M.C.)

MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu