“REGINA INSTRUMENTELOR MUZICALE”, SĂRBĂTORITĂ... LA EA ACASĂ!

Distribuie pe:

În semn de omagiu adus “reginei instrumentelor muzicale” de către violoniștii reghineni și invitații lor, joi, 30 septembrie, la Casa Municipală de Cultură “Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, s-a desfășurat cea dintâi ediție a Festivalului “Vioara fermecată”.

Și-au dat concursul cunoscuții violoniști locali: Zoly Bambo, Marcel Râmba, Ioan Conțiu, Sorin Pantea și Paul Butiurcă, alături de invitați speciali, interpreți ai cântecului popular: Ciprian și Mihaela Istrate, Ștefan Cigu, Matilda Pascal Cojocărița, Liviu Buțiu, Antonela Ferche Buțiu, Alexandru Opal, Roxana Reche, precum și ansamblul de tineri ceterași “Roata Stelelor” din comuna Chiheru de Jos. Prezentator: prof. Iuliu Praja, directorul Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

“Vrem din tot sufletul să împărtășim cu voi bucuria realizării Festivalului Vioara Fermecată la Reghin. Am reușit să aducem în fața publicului 5 dirijori talentați care își au originile în apropiere de Reghin, iar în prezent conduc orchestre renumite din țară. A fost un spectacol de colecție, cu multă muncă, cu emoție și bucurii”, au scris Ciprian și Mihaela Istrate pe pagina de socializare a Casei de Cultură “Dr. Eugen Nicoară”.

În cadrul ediției, a fost organizată o expoziție de instrumente muzicale cu corzi. (foto - Facebook) (I.S.)

Lasă un comentariu