ASTĂZI, 5 OCTOMBRIE, ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI

Distribuie pe:

În conformitate cu prevederile art. 28, alin.(4) din Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel Sector de activitate Învățământ Preuniversitar, în 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației, este zi nelucrătoare pentru personalul din învățământul preuniversitar.

“Pentru noi, dascălii, fiecare zi ar trebui să fie o prioritate pentru a ne aminti de importanța rolului educației. Educația este un factor important al formării noastre deoarece permite evoluția armonioasă a personalității umane

din punct de vedere spiritual, moral, social, cultural și economic, fiecare individ educat adăugând plusvaloare.

Un profesor reprezintă un sprijin, relația elev-profesor necesitând în primul rând respect, iar mai apoi, încredere. Dascălii sunt cei care pregătesc copiii pentru viață. În acest sens, elevii de azi trebuie să aibă cunoștințe performante, susținute de realizările științifice și bunele practici ale actului educativ.

De Ziua Mondială a Educației, dorim să aducem mulțumiri tuturor celor care au ales această profesie fundamentală pentru societate, deschizând porțile cunoașterii și toleranței pentru fiecare elev.

Vă dorim multă sănătate, verticalitate, inspirație pentru a ghida tinerii în lumea cunoștințelor și să trăiți din plin satisfacția performanței! LA MULȚI ANI!”, spunea prof. drd. Sabin-Gavril PĂȘCAN, inspector școlar general la IȘJ Mureș, în mesajul său, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației. (B.B.)

Lasă un comentariu