ROMÂNIA A OBȚINUT ARGINTUL CONTINENTAL LA TENIS DE MASĂ

Distribuie pe:

Echipa feminină a României a obținut, duminică, medalia de argint la Campionatul European de tenis de masă de la Cluj-Napoca. România, care era deținătoarea precedentelor două trofee continentale, a fost învinsă de Germania în finală, scor 3-1. În finala de duminică, s-au înregistrat următoarele rezultate: Bernadette Szocs - Nina Mittelham, scor 2-3 (11-8, 7-11, 11-9, 9-1, 10-12); Eliza Samara - Sabine Winter, scor 0-3 (6-11, 9-11, 10-12); Daniela Dodean Monteiro - Chantal Mantz, scor 3-2 (11-7, 7-11, 8-11, 11-5, 11-7); Eliza Samara - Nina Mittelham, scor 2-3 (12-10, 8-11, 11-9, 9-11, 7-11). Până în finală, pe tabloul principal, româncele au trecut de Luxemburg (3-0) și de Franța (3-0).

UN SINGUR PUNCT PENTRU ECHIPELE MUREȘENE ÎN LIGA 3 LA FOTBAL

În etapa a 6-a din Liga a III-a de fotbal, echipele mureșene nu au avut sorți de izbândă. În seria a 9-a, formația Unirea Ungheni a pierdut acasă, scor 1-2, cu Metalurgistul Cugir, iar Avântul Reghin a încheiat la egalitate întâlnirea de pe teren propriu cu Viitorul Cluj, scor 2-2. Alte rezultate consemnate: Ocna Mureș - CS Hunedoara 1-1, Arieșul Turda - Unirea Alba Iulia 1-0 și Gloria Bistrița - Sănătatea Cluj 3-2. Pe primul loc în seria a 9-a este CS Hunedoara (cu 16 puncte), urmată de Metalurgistul Cugir (cu 14 puncte) și Unirea Ungheni (cu 12 puncte). Avântul Reghin se menține pe locul 4 (cu 10 puncte). Runda a 7-a se va desfășura vineri și sâmbătă, 8-9 octombrie.

MIHAELA BUZĂRNESCU A CÂȘTIGAT TURNEUL ITF DE LA LE NEUBOURG

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu a câștigat, duminică, turneul ITF de la Le Neubourg (Franța), dotat cu premii de 80.000 de dolari. Buzărnescu, favorită 3, a învins-o în finală pe sportiva din Ungaria, Anna Bondar, cap de serie 4, scor 6-1, 6-3. Pe tabloul principal de simplu la Le Neubourg s-a aflat și Irina Fetecău, însă ea a fost eliminată în primul tur.

DANA DODEAN SE RETRAGE DE LA ECHIPA NAȚIONALĂ DE TENIS DE MASĂ

Daniela Dodean Monteiro a declarat, duminică, după ce echipa României a fost învinsă de Germania în finala Campionatului European de tenis de masă, că se mândrește cu argintul, dar rezultatul este unul dureros, mai ales deoarece ea este nevoită să se retragă din națională. “Este foarte dureros, ne așteptam la mai mult. Din păcate, nu am reușit să aducem. Ne mândrim cu argintul. După primul meci lumea s-a descurajat, antrenorul nostru s-a descurajat. Eliza a intrat descurajată. Au fost niște greșeli care ar fi bine să nu se repete. Sunt cu lacrimi în ochi pentru că a fost ultima competiție a mea pentru România. E dureros, e greu. Această retragere este puțin forțată, nu este voința mea, dar din motive că am o fetiță și care nu-mi dă voie să fac programul pe care domnul antrenor îl vrea, sunt forțată să mă retrag. Am decis să pun copilul pe primul plan. Sportul cere disciplină, cere prezență în cantonamente. E prea greu pentru copil”, a spus Dodean Monteiro la Look Sport+.

Târgumureșeanca Bernadette Szocs a afirmat că își dorea mult victoria în fața Germaniei: “Se putea și mai mult. Din păcate, nu am reușit. Este un păcat mare cel puțin pentru mine, mi-am dorit foarte mult. Din păcate, au luat ele aurul. Ne va lipsi foarte mult Daniela, cu această echipă am ieșit de două ori la rând campioane europene. O să ne lipsească foarte mult”.

TRIUMF SPANIOL ÎN MOTO GP

Duminică, 3 octombrie, pe Circuitul Americilor (Circuit Of The Americas) din Austin, s-au desfășurat cursele pentru Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii, cea de-a 15-a etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză. Toate categoriile au fost adjudecate de spanioli: la Moto3 s-a impus Izan Guevara, de la GasGas; întrecerea de la Moto2 a revenit lui Raul Fernandez, de la Kalex, iar cursa

Moto GP a fost câștigată de Marc Marquez, de la Honda. La Moto3, în clasamentul general, conduce spaniolul Pedro Acosta, pe KTM (cu 218 puncte), urmat de italianul Dennis Foggia, pe Honda (cu 188 de puncte) și ibericul Sergio Garcia, pe GasGas (cu 168 de puncte). La clasa Moto2 pe primul loc se află australianul Remy Gardner, pe un motor Kalex (cu 271 de puncte), urmat de alți doi piloți pe aceleași motoare: spaniolul Raul Fernandez (262 de puncte) și italianul Marco Bezzecchi (cu 206 puncte). La clasa Moto GP conduce pilotul francez Fabio Quartararo, pe Yamaha (care totalizează 254 de puncte), urmat de italianul Francesco Bagnaia, pe Ducati (cu 202 puncte) și spaniolul Juan Mir, pe Suzuki (cu 176 de puncte). Etapa a 16-a este programată duminică, 24 octombrie, pe circuitul Misano Adriático, al provinciei italiene Rimini, unde se vor desfășura cursele pentru Marele Premiu al Italiei.

NAȚIONALA DE HANDBAL FEMININ ÎNTÂLNEȘTE INSULELE FEROE ȘI AUSTRIA, ÎN PRELIMINARIILE CE 2022

Bianca Bazaliu (HC Podravka), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău), Ana Maria Dragut (Gloria Buzău), Alina Ilie (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (CSM București), Oana Borș (Minaur Baia Mare), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița), Crina Pintea (Gyor ETO), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subțirică Iovănescu (Gloria Buzău). Din lotul României lipsește, așa cum a anunțat, Cristina Neagu, jucătoarea luând decizia de a face o pauză de la echipa națională în acest an. Partida cu Insulele Feroe se va juca în 6 octombrie, de la ora 18.30, iar cu Austria, în 10 octombrie, de la ora 19.10, și ambele contează pentru faza a doua a calificărilor la CE 2022, grupa 2. Din această grupă mai face parte Danemarca, care va întâlni în aceste prime două etape Austria (7 octombrie) și Insulele Feroe (10 octombrie). Tricolorele vor juca următoarele partide în 2 martie 2022, cu Danemarca (acasă), și în 5 martie cu aceeași echipă în deplasare, iar returul cu Insulele Feroe și Austria în 20 aprilie, respectiv 23 aprilie. Turneul final va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru, între 4-20 noiembrie 2022.

Naționala de handbal feminin s-a reunit pentru partidele cu Insulele Feroe, de la Mioveni, și cu Austria, la Viena, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2022. Lotul convocat de antrenorul Adrian Vasile este format din jucătoarele: portari - Iulia Dumanska (HC Podravka), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Elena Șerban (Dunărea Brăila); jucătoare de câmp - Ana Maria Tănasie (Minaur Baia Mare), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Iuganu (Gloria Bistrița), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Sorina Tîrcă (Rapid București), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău),

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu