COPAC: PACIENȚII CRONICI AU NEVOIE DE TRATAMENT

Distribuie pe:

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România solicită autorităților să revină asupra deciziei potrivit căreia pentru o perioadă de 30 de zile vor fi suspendate internările și intervențiile chirurgicale, precum și alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgențe și care pot fi reprogramate și să găsească alte soluții pentru bolnavii de COVID și să nu pună în pericol viața pacienților cronici.

“Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România este revoltată de modul în care autoritățile au decis să blocheze internarea pacienților cronici. Chiar dacă ei, poate, nu sunt o urgență majoră, vor deveni cât de curând dacă nu au acces la îngrijiri medicale și monitorizare. (...) COPAC solicită factorilor de decizie să revină asupra deciziei de aseară, să găsească alte soluții pentru bolnavii de COVID și să nu pună în pericol viața pacienților cronici”, afirmă COPAC într-un comunicat remis, marți, presei.

Reprezentanții COPAC “reamintesc autorităților” că 88% dintre pacienții tratați cu cancer au decedat în 2020, potrivit unor date și declarații oficiale, și 25% dintre pacienții cu boli cardiovasculare nu au mers deloc la medic, potrivit unui studiu COPAC.”Mi se pare o lipsă de responsabilitate din partea autorităților să închidem din nou spitalele pentru pacienții cronici. Pandemia nu va pleca așa ușor, iar pacienții cronici vor plăti, unii chiar cu viața. În plus, și statul va plăti de 2-3 ori mai mult pentru a le trata ulterior complicațiile. La aproape doi ani de la începerea pandemiei, noi găsim aceeași soluție ca la început să închidem spitalele, în condițiile în care acum este demonstrat ce decizie nocivă a fost”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC, citat în comunicat. (AGERPRES)

Lasă un comentariu