PRIMĂRIA TÂRGU-MUREȘ ÎNCEPE LUCRĂRILE LA GREEN PARK SUBSTEJERIȘ - CSEREALJA

Distribuie pe:

Un teren neutilizat, din cartierul Tudor, cu o suprafață de aproximativ 4 hectare urmează a fi transformat într-un spațiu de agrement și petrecere a timpului liber pentru târgumureșeni și turiști, deopotrivă. Într-o conferință de presă, susținută pe 5 octombrie 2021, primarul Soós Zoltán a anunțat, de la fața locului, că municipalitatea, anul acesta începe lucrările la acest proiect finanțat în proporție de 98% din fonduri ale Uniunii Europene, urmând ca locația să poarte numele de GREEN PARK SUBSTEJERIȘ - CSEREALJA.

“Încă din primele zile ale mandatului, am spus că spațiile verzi sunt un segment cărora doresc să le acord o importanță deosebită. Astfel, una dintre priorități este creșterea suprafeței de zone verzi a orașului. Dacă în acest moment, conform ultimelor date din Registrul spațiilor verzi, Târgu-Mureșul are aproximativ 23 mp spațiu verde/cap de locuitor, sub sloganul, Orașul viu - orașul verde!, consider că putem crea noi spații verzi care să ducă la o creștere a calității vieții târgumureșenilor, atât prin îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm, cât și printr-o estetică menită să încânte localnicii și să atragă turiști”, a declarat primarul Soós Zoltán.

Proiectul are ca scop, pe lângă amenajarea de spații verzi în proporție de 90.64%, și alte spații (altele decât cele verzi-9,36%), cum ar fi: o alee pietonală suspendată (alee pietonală panoramică), teren de joacă pentru copii; pistă de alergare (suprafața din tartan) L=200.0 m (l=1.25 m); alei pietonale pavate cu piatră naturală (l=1.50m); spații rezervate amplasării de mobilier urban (bănci, pergole, coșuri de gunoi, cișmele, stâlpi de iluminat public, panouri de informare, rastel pentru biciclete, împrejmuire, amenajări pentru animale de companie etc.), scenă pentru activități culturale și grupuri sanitare și alte facilități și echipamente pentru agrement și sport. Valoarea totală a proiectului este 14.533.962,80 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă (98%).

La conferința de presă au participat domnul Viorel Dinea, directorul societății Mapcom, respectiv domnul inginer Aszalos Tibor Albert, director de proiect.

SERVICIUL RELAȚII INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE

Lasă un comentariu