EMISIUNE NUMISMATICĂ: 100 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA INSTITUTULUI “CANTACUZINO”

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) anunță că va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 11 octombrie 2021, o monedă din argint și o monedă din tombac cuprat, cu tema 100 de ani de la înființarea Institutului ,,Cantacuzino”.

Aversul monedei din argint prezintă portretul și numele doctorului Ioan Cantacuzino, inscripția verticală “ROMANIA”, stema României, anul de emisiune “2021” și valoarea nominală “10 LEI”, suprapuse peste inscripția repetată, scrisă ca microtext, “INSTITUTUL CANTACUZINO”, iar aversul monedei din tombac cuprat prezintă aceleași caracteristici, la care se adaugă valoarea nominală “1 LEU”.

Reversul comun al monedelor din argint și din tombac cuprat redă clădirea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino” și inscripțiile “100 DE ANI” și “INSTITUTUL “CANTACUZINO”.

Monedele din argint și cele din tombac cuprat, ambalate în cap sule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, la fel ca și pentru moneda din tombac cuprat. Prețurile de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) sunt: pentru moneda din argint - 415 lei (pentru o monedă), iar pentru moneda din tombac cuprat - 110 lei.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării, puteți utiliza formularele publicate pe site-ul oficial www.bnr.ro, iar în cazul în care stocul de monede numismatice destinat rezervărilor online se epuizează există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective (11 octombrie 2021). (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu