TURNEU DE POLO LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Bazinul acoperit din cadrul complexului “Weekend” din Târgu-Mureș va găzdui, în perioada 8-10 octombrie, turneul zonei Nord din turul Campionatului Național de polo pe apă, rezervat juniorilor II. Participă 6 echipe, respectiv Partizan Târgu-Mureș, CSM Corona Brașov, CSM Cluj, CSM Oradea, Viitorul Cluj și Crișul Oradea. Vineri, 8 octombrie, și sâmbătă, 9 octombrie, vor avea loc câte șase partide, programul urmând să înceapă la orele 9.00 și 17.00 în ambele zile, iar duminică, 10 octombrie, se vor disputa ultimele jocuri, începând cu ora 8.30. Ședința tehnică este prevăzută vineri, de la ora 8.30. Accesul spectatorilor este interzis din cauza pandemiei de COVID-19.

CE DE HANDBAL 2022 NE DUELĂM CU INSULELE FEROE ȘI AUSTRIA

Antrenorul naționalei de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a declarat marți, înaintea meciurilor din preliminariile CE 2022, cu echipele Insulelor Feroe și Austria, din 6 și 10 octombrie, că tricolorele sunt favorite, iar cele două confruntări sunt ultimele teste oficiale înaintea participării la CM din luna decembrie. Din lotul național nu face parte chiar căpitanul Cristina Neagu, care a anunțat că în acest an face “o pauză” de la acțiunile reprezentativei. “Echipa națională anul acesta trebuie să fie bună fără Cristina Neagu. Dacă ne ridicăm nivelul, când ea va veni, va găsi naționala mult mai puternică. Pentru mine, oricine este în această echipă, este România, nu contează numele, contează doar că pe spatele fiecăreia scrie România”, a comentat Adrian Vasile. “Sunt două meciuri extrem de importante, ultimele oficiale în care ne putem testa condiția înainte de CM. Singura modalitate de a le aborda este de a fi 100% conectați. Cel mai mare pericol este să subestimezi adversarii, tocmai pentru că de multe ori calculele hârtiei au fost altele față de ce s-a întâmplat pe teren. Evident, avem prima șansă, suntem echipa mai bună, care trebuie să își respecte tradiția, numele și țara”, a declarat antrenorul. Și pivotul Crina Pintea a vorbit despre importanța celor două partide. “Sper că toate lumea se gândește serios la aceste meciuri, par adversari facili, dar este așa doar în aparență, pentru că toți vor să ne bată. Ne dorim ca ceea ce facem în aceste două meciuri să fie punctul de plecare pentru Mondialul din Spania”.

OPTIMILE CUPEI ROMÂNIEI LA FOTBAL

La sediul Federației Române de Fotbal, marți, a avut loc tragerea la sorți a jocurilor din faza optimilor de finală ale Cupei României. Cele 8 confruntări sunt: FC Buzău - Dunărea Călărași, Politehnica Timișoara - Rapid București, ACSO Filiași - FC Hermannstadt, FC Voluntari- FCSB, FC U Craiova 1948 - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Minaur Baia Mare - Universitatea Craiova, FC Argeș Pitești - Dinamo București și Gaz Metan Mediaș - Chindia Târgoviște. Partidele din optimi vor avea loc într-o singură manșă, la 27 octombrie, cu începere de la ora 15.30, cu excepția celor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit și comunicat ulterior pe site-ul Federației Române de Fotbal.

EUROPA SE PREGĂTEȘTE PENTRU EURO 2024!

Marți seară, pe Olympiastadion din Berlin, a fost prezentat oficial logo-ul EURO 2024. Evenimentul de prezentare a fost transmis în direct pe site-ul oficial UEFA la ora 20.24, ora Germaniei. În mai puțin de trei ani, Germania va găzdui în nu mai puțin de zece orașe Campionatul European. Prezentarea logo-ului s-a făcut pe Olympiastadion și nu a lipsit un spectacol impresionant de lumini. Logo-ul EURO 2024 este inspirat de cele 55 de asociații membre UEFA, mai precis de culorile țărilor care sunt așezate de jur împrejurul trofeului. “Brand-ul promovează un EURO unde oricine să se simtă bine primit, iar diversitatea să fie sărbătorită. Fotbalul este locul unde oricine ar trebui să se simtă acasă, iar acest logo este primul pas în construirea acelui loc în Germania pentru EURO 2024. Logo-ul, de la culori la videoclipul de prezentare celebrează diversitatea fanilor și a fotbalului european”, scrie pe site-ul oficial UEFA. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a fost prezent la ceremonia de prezentare a logo-ului și a transmis că este încântat de noul EURO: “Este minunat să vedem logo-ul UEFA EURO 2024 cum prinde viață pe iconicul Olympiastadion. De acum înainte, turneul final are o identitate de brand care reflectă ambiția noastră: un EURO care să fie cu adevărat pentru toți. Pentru o lună, vom fi uniți de fotbal în inima Europei”. La ultima ediție a Campionatului European desfășurată în această vară, Italia a scris istorie după ce a învins în finală Anglia cu scorul de 1-1 (3-2 d.ld.). Finala Italia - Anglia a ajuns la loviturile de departajare după ce scorul a fost 1-1 la capătul celor 120 de minute. Pentru Italia au înscris de la 11 metri Domenico Berardi, Leonardo Bonucci și Federico Bernardeschi, în timp ce Andrea Belotti și Jorginho au ratat. Pentru Anglia au marcat Harry Kane și Harry Maguire, în timp ce Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au ratat.

MIREL RĂDOI ARE UN OBIECTIV CLAR

România va juca două meciuri cruciale în preliminariile CM 2022 din Qatar, cu Germania (8 octombrie) și Armenia (11 octombrie), iar șeful Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiță, spune că al doilea joc este cel mai important. Stoichiță este de părere că selecționerul Mirel Rădoi va împărți bine lotul, astfel încât echipa să fie proaspătă la ambele partide. Indiferent de rezultatul din meciul cu Germania, Stoichiță spune că tricolorii sunt obligați să învingă Armenia, în Ghencea: “Eu merg în Germania cu visul unei victorii! Dar sunt un om realist, revin cu picioarele pe pământ, iar la meciul cu Germania vreau să jucăm ca în meciul cu Anglia. Aia vreau să fie figura României, dar cu mai mult noroc. Mirel Rădoi o să gestioneze foarte atent meciurile cu Germania și Armenia. Dacă mergi în Germania și bagi cei mai în formă jucători, iar la final te bat ăia 1-0, vii aici cu jucătorii storși de energie. Cu Armenia trebuie să câștigăm! Chiar dacă noi am câștiga în Germania, victoria rămâne obligatorie cu Armenia. La meciul cu Armenia avem o singură variantă: victoria!”, a spus Stoichiță. Lotul României pentru meciurile cu Germania și Armenia din preliminariile CM 2022: portari - Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0); fundași - Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1); mijlocași - Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11); atacanț - Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).

U-BT CLUJ A DEBUTAT CU O VICTORIE ÎN GRUPELE LIGII CAMPIONILOR!

Debutanta U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a obținut o victorie în primul său meci din grupele Ligii Campionilor la baschet masculin, 66-60 (14-21, 18-10, 21-16, 13-13) cu turcii de la Darușșafaka Basketbol, marți seara, în Grupa G, în BTarena. După un început ezitant (14-21), campioana României a revenit și a preluat controlul jocului, reușind să câștige fără emoții pe final. Elijah Stewart și Patrick Richard au fost cei mai buni jucători ai echipei antrenate de Mihai Silvășan. Celălalt meci al grupei a avut loc miercuri, între Happy Casa Brindisi (Italia) și Hapoel U-NET Holon (Israel). U-BT Cluj-Napoca va juca următoarea partidă pe 18 octombrie, în deplasare, cu Happy Casa Brindisi.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu