DRAGOSTEA FAȚĂ DE DUMNEZEU UNEȘTE SUFLETE ȘI CTITOREȘTE BISERICI

Distribuie pe:

În mijlocul Ardealului, pe un deal, la marginea unei frumoase păduri, străjuiește trecerea timpului Biserica Ortodoxă din Tirimioara, construită între anii 1900-1920, și care poartă Hramul Sfântului Nicolae.

În acest locaș de cult din Tirimioara, de-a lungul timpului, credincioșii ortodocși, alături de preoții care au slujit în această biserică, și-au trăit bucuriile și durerile vieții noastre pământene, s-au rugat și

L-au slăvit pe Dumnezeu, ca o mare familie.

Iată că, mica biserică a ajuns în punctul în care, pentru a putea primi credincioși care, cu smerenie și credință strămoșească merg acolo să se roage, are nevoie de reparații, pentru a putea dăinui.

Cele 35 de suflete, cei 35 de creștini ortodocși care trăiesc în satul Tirimioara nu pot face față singuri lucrărilor de reparații de care are nevoie biserica, dar există oameni care, din puținul sau multul pe care îl au, sunt bucuroși să ajute la reparația acestui locaș.

Să sperăm că, mulțumită acestor buni creștini, oameni cu suflet mare și multă credință, înainte de venirea iernii, credincioșii din Tirimioara vor putea intra, din nou, în biserică, la Sfânta Liturghie, să mărturisească un Botez și să aibă șansa de a primi Sfintele Taine cu sufletul curat, în prezența Sfântului Duh.

Biserica din Tirimioara este filie a Parohiei Ortodoxe Române din Crăciunești, ca și biserica din Nicolești, toate cele trei biserici fiind în subordinea preotului paroh Vasile Tobias.

Dumnezeu să-i răsplătească pe toți ctitorii și binefăcătorii acestui Sfânt Locaș!

ANTONELA DUMITRACHE

Lasă un comentariu