TURNEU DE LUPTE LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Cei mai mici luptători din țară se vor întrece, în perioada 8-10 octombrie, la Târgu-Mureș, în cadrul finalei Campionatului Național rezervat juniorilor IV, cu vârsta cuprinsă între 12-13 ani, precum și a concursului național pentru juniori mici, sportivi din grupa de vârstă 9-11 ani. Cele două competiții vor avea loc în Sala Sporturilor “Pongracz Antal” din cadrul Universității de Medicină și Farmacie și sunt organizate de cluburile CS Mureșul și BS Guarding Târgu-Mureș, sub egida Federației Române de lupte.

ROMÂNIA, VICTORIE LA DEBUTUL ÎN PRELIMINARIILE PENTRU EURO 2022

Naționala de handbal feminin a României a învins miercuri, la Mioveni, reprezentativa Insulelor Feroe, scor 26-19 (15-14), în primul meci din grupa 2, faza a doua a calificărilor la Campionatul European din 2022. Principalele marcatoare tricolore au fost Pintea 9 goluri și Bazaliu 6. Din lot nu face parte căpitanul Cristina Neagu, care a anunțat că în acest an face “o pauză” de la acțiunile reprezentativei, astfel că nu va fi prezentă nici la CM din luna decembrie. “Echipa națională, anul acesta, trebuie să fie bună fără Cristina Neagu. Dacă ne ridicăm nivelul, când ea va veni, va găsi naționala mult mai puternică. Pentru mine, oricine este în această echipă, este România, nu contează numele, contează doar că pe spatele fiecăreia scrie România”, a comentat Adrian Vasile anterior partidei de miercuri. România va juca al doilea meci din grupă duminică, la Viena, cu reprezentativa Austriei. Din această grupă mai face parte Danemarca, care va întâlni în aceste prime două etape Austria (7 octombrie) și Insulele Feroe (10 octombrie). Tricolorele vor juca apoi în 2 martie 2022, cu Danemarca (acasă), și în 5 martie cu aceeași echipă în deplasare, iar returul cu Insulele Feroe și Austria în 20 aprilie, respectiv 23 aprilie. Turneul final va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru, între 4-20 noiembrie 2022.

MARIUS BILAȘCO ARE PROPRIA STRATEGIE PENTRU MECIURILE CU ARMENIA & GERMANIA: “TREBUIE PRIMA DATĂ SACRIFICAT DUELUL CU NEMȚII”

Naționala României are de disputat două meciuri importante. Astăzi, 8 octombrie, va da piept cu Germania, în timp ce luni, 11 octombrie, se va duela cu naționala Armeniei. “Tricolorii” își joacă iar ultimele șanse pentru a prinde un alt baraj, cel de calificare la Mondialul din 2022. O competiție la care n-am mai prins turneul final de 23 de ani, ultima dată România trecând de grupe, în Franța '98, fiind apoi învinsă în “optimi” de Croația (1-0). Marius Bilașco a vorbit despre șansele României și cum ar proceda el în locul lui Mirel Rădoi. “Trebuie să sacrificăm meciul cu Germania, să zic așa. Trebuie să facem tot posibilul să ajungem la baraj. Meciul cu Armenia e un meci acasă, riscând să joci cu cei mai buni jucători împotriva Germaniei este greu după meciul cu Armenia. Germania e o echipă puternică și robustă. Și aici mă gândesc și la integritatea jucătorilor noștri împotriva lor. Meciul cu Armenia e mai la îndemâna noastră”, a declarat Marius Bilașco, oficialul echipei CFR Cluj.

LUIS FIGO NU ESTE DE ACORD CU PROPUNEREA CA TURNEUL FINAL AL CM SĂ AIBĂ LOC DIN DOI ÎN DOI ANI

Fostul internațional portughez Luis Figo a declarat, într-un interviu pentru agenția EFE, că i se pare o nebunie propunerea FIFA ca turneul final al Cupei Mondiale să aibă loc din doi în doi ani. “Mi se pare că este o nebunie de la oameni care nu se gândesc la binele fotbalului. Nu are sens să se organizeze Cupa Mondială din doi în doi ani. Pe calendarul pe care-l avem, un Mondial la doi ani, un European la doi ani, preliminarii... Din punctul meu de vedere este ridicol să propui o competiție într-un interval atât de mic de timp”, a spus Figo. Săptămâna trecută, FIFA a organizat o consultare online cu reprezentanții federațiilor membre, în tentativa de a obține susținere pentru ideea unei Cupe Mondiale la doi ani. Până acum, numeroase personalități și organizații s-au declarat împotriva acestei idei.

PRESA DIN GERMANIA A DEZVĂLUIT PLANUL LUI HANSI FLICK PENTRU MECIUL CU ROMÂNIA

Germania și România se vor duela vineri, de la ora 21.45, în preliminariile CM 2022 din Qatar. Presa din Germania scrie că selecționerul Hansi Flick are un nou proiect la echipa națională, vrea să-l readucă pe vârful Timo Werner (25 de ani) la formă maximă. Cotidianul Suddeutsche Zeitung scrie că Flick îl va titulariza pe Werner în meciul cu România, de la Hamburg, în speranța că acesta va găsi din nou drumul spre gol. Timo Werner a marcat 14 goluri în 60 de meciuri oficiale pentru Chelsea, iar londonezii își pierd răbdarea cu el. De când a semnat cu Chelsea, Werner a avut 16 goluri anulate de sistemul VAR, astfel că și acest aspect ar putea cântări în jocul său, scriu jurnaliștii germani. Selecționerul Hansi Flick a discutat în aceste zile cu antrenorul lui Chelsea, Thomas Tuchel, căruia i-a spus că are un plan pentru Timo Werner. Flick vrea să-i ofere cât mai multe șanse lui Werner și să-l readucă în prim-plan. La Leipzig, Werner a înscris 95 de goluri în 159 de partide.

SPANIA S-A CALIFICAT ÎN FINALA LIGII NAȚIUNILOR!

Reprezentativa Spaniei a învins, miercuri seară, la Milano, cu scorul de 2-1, selecționata Italiei, și s-a calificat în finala Ligii Națiunilor. Spania a pus capăt seriei de meciuri fără înfrângere a naționalei lui Roberto Mancini. Învingătorii au marcat prin Ferran Torres, în minutele 17 și 45+2. Pentru Italia a înscris Pellegrini, în minutul 83. De la italieni a fost eliminat Bonucci, în minutul 42. Cea de-a doua semifinală s-a jucat joi seara, între Belgia și Franța. Finala e programată duminică, 10 octombrie.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu