LA PENITENCIARUL TÂRGU-MUREȘ, CURS DE CALIFICARE ÎN MESERIA DE “AJUTOR DE BUCĂTAR”

Distribuie pe:

De la începutul acestei săptămâni, zece persoane aflate în custodia Penitenciarului Târgu-Mureș au început cursul de calificare profesională în meseria de “Ajutor de bucătar”.

Cursul se desfășoară în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș și Centrul Regional de Formare a Adulților Mureș, în perioada octombrie - decembrie 2021.

Activitatea  este derulată în conformitate cu obiectivul “Creșterea eficienței și eficacității intervenției specializate derulate în perioada de executare a sancțiunilor privative de libertate”, cuprins în Strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024 (H.G. 430/2020) și are ca scop stimularea accesului persoanelor private de libertate la activități de formare profesională, în acord cu cerințele pieței muncii.

La absolvirea cursului, în urma susținerii unui examen, participanții vor primi un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educației Cercetării, Tineretului și Sportului, preciza comisar-șef de poliție penitenciară Gură Georgeta, ofițer secretariat Penitenciarul Târgu-Mureș.

B.B.

Lasă un comentariu