LA UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ, FARMACIE, ȘTIINȚE ȘI TEHNOLOGIE “GEORGE EMIL PALADE” DIN TÂRGU MUREȘ, FACULTATEA DE INGINERIE ȘI TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI - CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ

Distribuie pe:

Cea de-a cincisprezecea ediție a Conferinței Internaționale este organizată de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației, în parteneriat cu Academia de Științe Tehnice din România, Universitatea McMaster din Canada și Universitatea Zagazig din Egipt. Evenimentul, a cărui deschidere a avut loc ieri, 7 octombrie, reunește participanți din nouă țări de pe patru continente, precum: Arabia Saudită, Canada, Egipt, Maroc, Portugalia, România, Spania, Turcia sau Ungaria, specialiști din domeniul ingineriei și din domenii adiacente, din comunitatea academică românească și mondială. În acest an, manifestarea se desfășoară on-line.

În decursul celor paisprezece ediții, derulate cu succes până în prezent începând din 2003, conferința și-a câștigat un statut binemeritat de eveniment remarcabil al cercetării științifice mureșene, reușind focalizarea interesului pentru ramura inginerească a științei și cercetării. Organizarea ediției 2021 este susținută de Consiliul Județean Mureș, care încurajează manifestările științifice și de cercetare cu o semnificativă aplicabilitate practică.

Conferința Internațională “Interdisciplinaritatea în Inginerie - Inter-Eng 2021” reprezintă un important forum profesional și științific organizat de către Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației a Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, care a devenit, de la o ediție la alta, un eveniment de referință în viața științifică a orașului prin numărul crescând al specialiștilor români și străini participanți. În această ediție a conferinței sunt prezentate 76 de lucrări științifice, tema principală a conferinței fiind “Viitorul Europei este digital: o viziune largă a conceptului de Industrie 4.0, dincolo de fabricația din întreprindere”.

Lucrările conferinței sunt publicate în prestigioasa revistă Lecture Notes in Networks and Systems, editată de Springer Nature, fiind evaluată de Clarivate Analytics Web of Science pentru includere în Conference Proceedings Citation Index.

Keynote speakers ai conferinței Inter-Eng 2021 sunt: Prof.dr.ing. Dan Centea, Universitatea McMaster, Canada; Prof.dr.ing. Abdelazim M. Negm, Universitatea din Zagazig, Egipt; Prof.dr.habil. Laszlo Kovacs, Universitatea din Miskolc, Ungaria; Prof.dr. Ahmed Hussein Ibrahim, Universitatea din Zagazig, Egipt, președintele comitetului științific fiind Prof.dr.habil. ing. Liviu MOLDOVAN, informează Compartimentul Relații Publice UMFST.

B.B.

Lasă un comentariu