FĂRĂ FESTIVALUL DOVLEACULUI, TOTUȘI, VA FI O ATMOSFERĂ DE DOVLEAC ÎN SOVATA

Distribuie pe:

Sute de creații de dovleac pot fi admirate de cei care vizitează Sovata în acest weekend. Deși situația epidemiologică nu a făcut posibilă organizarea festivalului dovleacului în acest an, conducerea orașului Sovata, în cooperare cu instituțiile de învățământ locale, încă încearcă să creeze o atmosferă plăcută de toamnă în Sovata.

Pe 8 octombrie, ieri dimineață, elevii liceului și grădiniței Sofalvi Illyés Lajos din Sovata, precum și al liceului tehnologic Domokos Kázmér au împodobit centrul orașului și al stațiunii. Efortul și munca celor 53 de clase și 12 grupe din grădiniță poate fi admirată atât de locuitorii orașului, cât și de turiștii care ne vizitează stațiunea.

Aproximativ 1.000 de dovleci achiziționați de primăria orașului Sovata au fost primiți de copii în ultimele zile, apoi au fost sculptați sau vopsiți acasă și așezați pe paletele de fân ieri dimineață. Pentru a opri răspândirea epidemiei și pentru a păstra sănătatea copiilor, activitățile vor avea loc în grupuri mai mici, conform unui program planificat. Centrul orașului este decorat de elevii Școlii S.I.L., iar Parcul Petõfi din stațiune este decorat cu dovlecii elevilor Grupului Școlar Domokos Kázmér.

În acest weekend, Asociația Visit Mures organizează în premieră expoziția foto intitulată “Pe urmele moștenirii noastre arhitecturale”, ca parte a seriei de evenimente Zilele Ținutului Secuiesc.  Cei interesați pot vizita expoziția, care va avea loc în perioada 8-10 octombrie 2021, în Parcul Petõfi, între orele 10-20.

Expoziția reprezintă o incursiune în atmosfera uimitoare a castelelor, cetăților și caselor țărănești din județul Mureș, cu scopul de a populariza și de a promova valorile arhitecturale și culturale din această zonă. Expoziția vă permite să admirați patrimoniul construit prin prisma obiectivului unor fotografi din județul Mureș.

Din cauza situației epidemiologice actuale, nu va fi organizată nicio deschidere oficială sau alt eveniment (programe pentru copii, concerte etc.).

Lasă un comentariu