ACTUALITATE MUREȘEANĂ

Distribuie pe:

O JUMĂTATE DE MILION PENTRU COEZIUNE SOCIALĂ ÎN COMUNITATE

A început punerea în aplicare a proiectelor de asistență socială inițiate de organizațiile neguvernamentale beneficiare de finanțări nerambursabile de la bugetul Municipiului Târgu-Mureș, entități care și-au propus să sprijine inițiative și acțiuni în domeniul asistenței sociale “Coeziune socială în comunitate” pentru anul 2021.

În acest sens, între Direcția de Asistență Socială Târgu-Mureș și organizațiile neguvernamentale beneficiare au fost încheiate 25 de contracte de finanțare nerambursabilă în valoare de aproape 500.000 de lei, pentru domeniile de asistență socială.

Din rândul proiectelor menționate, nouă sunt destinate unor fundații și asociații deja cunoscute pentru calitatea serviciilor sociale oferite (“Rheum-Care”, HIFA România “Talentum”, Fundația Transilvană Alpha etc.), 14 proiecte vor fi derulate de organizații care întreprind activități de asistență socială, evenimente, campanii, acțiuni cu impact social de interes local (Asociația “Caritas-Asistență Socială” Filiala Organizației Caritas Alba Iulia, Organizația “Salvați Copiii” Târgu-Mureș, Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș - ASCOTID ș.a.), iar două proiecte au ca obiectiv efectuarea de studii, cercetări, prognoze, respectiv organizarea de seminarii, conferințe și alte manifestări pe teme sociale. Temele alese sunt de un real impact social și vă propun, ca la sfârșitul perioadei de implementare a acestora, în luna decembrie 2021 sau ianuarie 2022, să ne reunim timp de câteva ore pentru a vedea cu toții care sunt rezultatele activităților finanțate, să discutăm despre îmbunătățirea procesului de acordare a finanțării și de gestionare a implementării acestor tipuri de proiecte,” a declarat Andreia Moraru - director executiv, Direcția de Asistență Socială Târgu-Mureș.

O NOUĂ “RUNDĂ” DE VACCINARE LA AZO

În primele trei zile ale acestei săptămâni, la centrul mobil care a funcționat pe platforma Azomureș, s-au vaccinat, fără programare, 56 de angajați și 8 aparținători ai acestora, în total 64 de oameni “care au ales să aibă grijă de sănătatea lor, a familiilor și a colegilor de muncă”, apreciază reprezentanții conducerii companiei. Vaccinarea s-a făcut cu Johnson &Johnson, doză unică.

“SÂNGE DIN REGHINUL MEU”

În baza unui parteneriat încheiat între Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureș și Asociația “Our Lifetime”, la Reghin s-a desfășurat luni, 4 octombrie, cea de a VI-a ediție a campaniei “Sânge din Reghinul MEU”. La acțiune au participat 44 de donatori, gestul fiecăruia dintre ei și al tuturor împreună însemnând o speranță de viață pentru 132 de semeni aflați în suferință.

“Mulțumim tuturor celor care au participat astăzi! Mulțumim și ne cerem scuze celor ce s-au trezit la prima oră, dintre care unii au stat chiar și un ceas și jumătate în frigul de dimineață, ca să poată dona și, chiar dacă au donat sau nu, sunt și ei parte din SUPER EROII ce contribuie la o viață mai bună pentru cei din jur”, transmit reprezentanții Asociației “Our Lifetime”.

S-AU POMENIT... CU PRIMARUL ÎN CLASĂ!

Surpriză de proporții, miercuri, 6 octombrie, pentru elevii Școlii Gimnaziale din localitatea Vidrasău, care s-au pomenit... cu primarul în clasă!

Victor Prodan, primarul orașului Ungheni, a ținut să-i felicite pe copiii care, la finele lui septembrie, au participat la acțiunea de ecologizare a spațiilor verzi din jurul școlii și al grădiniței, oferindu-le câte o “Diplomă de excelență”, în semn de mulțumire, din partea autorităților locale, pentru sprijinul și efortul depus în păstrarea unui climat curat și sănătos, pe raza localității Vidrasău.

Pe parcursul vizitei, primarul Victor Prodan a fost însoțit de prof. Diana Șerban, directorul adjunct al școlii.

ZI DE TOAMNĂ ÎNSORITĂ, PENTRU B-UNICI...

Într-un cadru intim și relaxant, departe de oraș, B-unicii de la Căminul de Persoane Vârstnice din Târgu-Mureș au petrecut o zi frumoasă de toamnă la Cabana Vânătorească din Aluniș, unde au fost întâmpinați cu un foc de tabără, chiar în amiaza mare.

Au cântat, au dansat și au depănat amintiri din perioada “de glorie” a cabanei, “dar cel mai important, au fost împreună”, dă asigurări conducerea instituției.

STRADĂ REPARATĂ, OAMENI MULȚUMIȚI

În cursul acestei săptămâni, la Sâncraiu de Mureș, au fost terminate lucrările de asfaltare de pe strada Digului, informează reprezentanții Primăriei. Locuitorii comunei apreciază faptul că autoritățile publice locale au ținut cont de părerea lor, având în vedere că, inițial, se prevăzuse ridicarea străzii, după asfaltare, la o înălțime ce ar fi creat disconfort privind accesul oamenilor în propriile curți.

DOUĂ PODURI... PESTE VEAC

Două poduri, cu durata de utilizare de 100 de ani, au avut parte de recepția finală, la terminarea lucrărilor, în ziua de 1 octombrie, informează Primăria Solovăstru. Începute în urmă cu un an, cele două obiective sunt unele dintre cele mai importante investiții din comună. Recepția și predarea către beneficiar au fost făcute în prezența unei comisii formate din specialiști, reprezentanți ai constructorului, proiectantul, dirigintele de șantier, reprezentanți ai Primăriei, în frunte cu edilul-șef, Ilie Chirilă Tătar, care a mulțumit tuturor celor implicați, “pentru profesionalismul și seriozitatea de care au dat dovadă”.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu