FINALA DE DRIFT, ÎN PREMIERĂ LA ADÂNCATA

Distribuie pe:

Etapa finală din Campionatul Național de Drift 2021 se va desfășura, în premieră, pe circuitul Motorpark din Adâncata, la finalul acestei săptămâni. Sâmbătă sunt calificările, iar duminică vor avea loc battle-urile care decid numele celor doi campioni de la clasele Pro, respectiv Semi Pro. După ce în anii trecuți, runda finală a avut loc, în mod tradițional, pe Transalpina, de data aceasta, totul se va hotărî pe circuit. Un total de 52 de concurenți se vor duela pe Motorpark din Adâncata, a anunțat RoDrift pe site-ul oficial. Nu vor lipsi nici sportivii din afara țării, șapte bulgari și un ucrainean fiind înscriși pe lista de start a etapei a cincea din sezonul 2021. Unul dintre ei, Ivan Ivanov, campion național en-titre, chiar se va bate să își apere titlul contra lui Claudiu Adam, Sorin Ene și Rareș Gîrda. Sâmbătă sunt programate antrenamentele libere și calificările pentru stabilirea grilelor de battle, iar ziua decisivă va începe cu antrenamente, urmate de battle-uri, de la ora 13.00, la cele două clase pentru a stabili campionii sezonului 2021, unul dintre cele mai disputate de până acum. Accesul publicului pe circuitul MotorPark se va face pe baza certificatului verde, conform noilor prevederi ale Guvernului, iar prețul unui bilet pe zi este de 50 de lei și 75 de lei pentru un abonament în ambele zile. Biletele vor fi disponibile chiar la circuit. Etapa va putea fi urmărită și în direct, pe site-ul RoDrift.

NUMĂR RECORD DE PILOȚI LA STARTUL ETAPEI FINALE DIN CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ

Etapa finală din Campionatul Național de Viteză în Coastă, Trofeul Audi Brașov, programată la finalul acestei săptămâni, va avea la start un total de 94 de piloți, un record pentru actualul sezon al primei divizii. Dacă la Categoria I, Mihai Leu are deja titlul asigurat, toată atenția va fi îndreptată spre Categoria II, acolo unde patru piloți se luptă pentru a obține, în premieră, trofeul. A opta rundă din actuala stagiune va avea loc pe, probabil, cel mai cunoscut loc dedicat motorsportului, Drumul Poienii din Brașov, pe o lungime de 5 kilometri. Runda, al cărei promotor este Mihai Leu, încheie, astfel, un sezon care a mai avut etape la Cheile Grădiștei, Râșnov, Rânca, Reșița, Sinaia, Baia Mare și Câmpulung Muscel. Toți câștigătorii de etape vor fi prezenți în acest weekend la start. Până acum, Alex Mirea (Radical SR8) s-a impus de trei ori, Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 Evo) de două, iar Octavian Ciovică (Radical SR8) și Călin Manițiu s-au impus câte o dată. Manițiu (Subaru Impreza) va lupta la Brașov pentru a-și asigura locul 2 în clasamentul anual la Categoria I, acolo unde va da duelul final cu Alexandru Pițigoi (Porsche 911). Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) nu mai are nicio emoție privind titlul de campion al categoriei pentru al treilea an consecutiv. Înaintea rundei finale, Silviu Dumitrescu este lider cu 104 puncte, fiind urmat de Alex Mirea (101), Costel Cășuneanu (100) și Octavian Ciovică (97.75). Deoarece clasamentul final se calculează pe baza algoritumului N-1, unde N este numărul total de etape și 1 este cel mai slab rezultat al sezonului, ultimii doi vor fi dezavantajați deoarece vor pierde câte 4, respectiv 3,75 puncte. Totuși, în cazul în care unul dintre Dumitrescu sau Mirea va câștiga etapa, nu va mai conta rezultatul celorlalți trei oponenți, deoarece își va asigura titlul de campion. Dacă se va impune Ciovică, acesta nu trebuie să îl aibă pe 2 pe Mirea sau Dumitrescu, iar în cazul lui Cășuneanu, nu trebuie să fie Dumitrescu pe 2. Până acum, niciunul nu a mai reușit o astfel de performanță în trecut în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Trofeul Audi Brașov va aduce la start alte trei modele R5 pe lângă cel pilotat de Costel Cășuneanu, toți trei piloți provenind din Campionatul Național de Raliuri Betano. Astfel, Cristi Dolofan (Citroen C3 Rally2), Andrei Cașcaval (Skoda Fabia R5) și Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia R5) vor concura și ei pe Drumul Poienii. De asemenea, două surprize sunt revenirea lui Lucian Răduț cu un Mitsubishi Lancer EVO 8, dar și Radu Benea, care va pilota, în premieră, un Porsche 911 GT3 Cup. Sâmbătă dimineață sunt programate manșele de recunoașteri, iar de la ora 14.30 antrenamentele cronometrate, iar manșele de concurs vor începe duminică, de la ora 14.00. Sâmbătă, circulația va fi redeschisă temporar între 13.00 și 14.00, iar duminică între 12.00 și 13.00.

CE ECHIPE SE ÎNTÂLNESC ÎN FINALA LIGII NAȚIUNILOR!

Franța a învins, joi, la Torino, cu scorul 3-2 (0-2), echipa Belgiei și s-a calificat în finala Ligii Națiunilor. Franța a fost condusă cu 2-0 la pauză de Belgia, dar s-a calificat în finala Ligii Națiunilor după ce a întors scorul în repriza a doua, 3-2. Au marcat: Carrasco '37, Lukaku '41 / Benzema '62, Mbappe '69 (p), Hernadez '90. Lukaku a marcat în minutul 87, dar golul a fost anulat cu ajutorul VAR pentru ofsaid. Și penaltiul transformat de Mbappe a fost dictat după ce arbitrul german Daniel Siebert a revăzut reluarea fazei. În prima semifinală, disputată miercuri, la Milano, Spania a învins Italia, cu scorul de 2-1. Finala mare a competiției, Spania - Franța, este programată duminică, de la ora 21.45, la Milano. Tot duminică, de la ora 16.00, la Torino, se vor întâni Italia și Belgia, în finala mică a competiției.

MĂSURĂ PLĂNUITĂ DE WORLD RUGBY PENTRU A-I AJUTA PE FANII DALTONIȘTI

Țara Galilor sau Irlanda ar putea fi nevoite să își schimbe echipamentele tradiționale în cazul în care se vor înfrunta la Cupa Mondială din 2027, Federația Internațională de Rugby intenționând să ia măsuri pentru evitarea ca protagonistele de la un meci să poarte una echipament roșu și cealaltă verde. Planurile World Rugby vin în ajutorul fanilor daltoniști. Daltonismul este o tulburare a vederii cromatice, constând în incapacitatea de a deosebi unele culori de altele (mai ales roșu și verde). Conform unui raport citat de presa britanică, unul din 12 bărbați suferă de o formă de daltonism, astfel că în medie la fiecare meci dintre suporterii care îl urmăresc, peste 3.000 sunt cu probleme în ceea ce privește deosebirea culorilor. “Din perspectiva noastră, dacă limitezi 8 la sută din publicul masculin este un număr foarte mare de oameni care brusc se rupe de meciuri”, a declarat Marc Douglas, reprezentant al World Rugby. Luna trecută, World Rugby a publicat, în parteneriat cu Color Blind Awarness, o serie de recomandări pentru ca oamenii implicați în sport care au probleme din cauza daltonismului să fie ajutați. “Sperăm că până la Cupa Mondială din 2027 să se impună această regulă”, a precizat Douglas, făcând referire la evitarea echipamentelor roșu și negru la același meci. În 2019, a fost dezvoltată o extensie Google Chrome numită “See Green”, pentru a-i ajuta pe fanii irlandezi daltoniști să își urmărească fără probleme echipa la Cupa Mondială din Japonia. Tehnologia le-a permis fanilor să ajusteze culorile pe care le vedeau pe ecran. Președintele World Rugby, el însuși daltonist, a declarat luna trecută că această tulburare este în general înțeleasă greșit și că deseori sunt trecute cu vederea problemele pe care le întâmpină sportivii, antrenorii, arbitrii și susținătorii sportului care au această tulburare.

SIMONA HALEP ȘI ELENA-GABRIELA RUSE S-AU CALIFICAT ÎN OPTIMILE DE FINALĂ ALE PROBEI DE DUBLU DE LA INDIAN WELLS

Simona Halep și Elena-Gabriela Ruse, care au primit un wildcard pentru proba de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells, s-au calificat, joi, în optimile de finală ale competiției. Ele au trecut, în prima manșă, cu scorul de 7-5, 7-6 (7), de perechea Darija Jurak/Andreja Klepac (Croația/Slovenia), cap de serie numărul 7. În optimi, româncele vor da piept cu echipa cehă Marie Bouzkova/Lucie Hradecka. Calificarea în turul al doilea este recompensată la Indian Wells cu un premiu total de 31.500 de dolari și cu câte 120 de puncte.

UNDER 21 SPRE EURO 2023

România U21 continuă pregătirea pentru Campionatul European din 2023, competiție pe care o vom găzdui alături de Georgia. Selecționata, pregătită de Florin Bratu, efectuează un stagiu de pregătire în sudul Spaniei, iar joi seara a învins Suedia U20 cu 1-0. Sâmbătă, de la ora 21.00, în direct la TVR 1, tricolorii vor întâlni Mexic U21.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu