CÎȚU ȘI-A RĂSPLĂTIT ALEGEREA CU BANI DIN REZERVA BUGETULUI DE STAT

Distribuie pe:

Noul președinte al PNL i-a răsplătit pe primarii care i-au dat votul la congres. Așa se cumpără o funcție din banii publici. Din rezerva bugetului de stat, Guvernul Cîțu le-a alocat primarilor 1.009.466.000 de lei. Județul Mureș beneficiază de 42.508.000 de lei. Să fie primit!

Din rândul celor 102 unități administrativ-teritoriale din județul Mureș, doar 94 beneficiază de alocările guvernului de la bugetul de stat. În rândul beneficiarilor favoriți stau primarii PNL și UDMR, cărora li s-au alocat, în general, sume cuprinse între 350.000 și 1.720.000 de lei (există câteva excepții nesemnificative), primarii PSD au primit majoritatea câte 50.000 de lei, așa ca să nu susțină că n-au beneficiat... Primăria orașului Luduș (PSD) are alocate doar 100.000 de lei, în timp ce celelalte orașe - Miercurea Mirajului, Sângeorgiu de Pădure, Sovata (conduse de primari UDMR) - beneficiază de câte 1.000.000 de lei, Iernut și Ungheni (PNL) - câte 1.200.000 de lei, Târnăveni (PNL) - 1.300.000, Reghin (UDMR) - 1.500.000 de lei, Târgu-Mureș (UDMR) - 1.720.000 de lei, Consiliul județean Mureș (UDMR) - 8.415.000 lei.

Primarilor independenți și comunităților din orașele Sighișoara și Sărmașu nu li s-a alocat niciun ban. La fel, nici primarului independent din comuna Bogata, în aceeași situație aflându-se și primarul

PMP și comunitatea din comuna Sânpetru de Câmpie. Evident, se pune presiune politică asupra acestora pentru a fi înregimentați în partidul de guvernământ, altminteri mesajul este clar, anume că ei și comunitățile pe care le reprezintă sunt pedepsiți și nu vor beneficia de niciun sprijin de la bugetul de stat.

Oameni buni, să ne înțelegem! Mă bucur pentru orice bani ajung suplimentar pentru dezvoltarea județului Mureș. Nu voi accepta însă niciodată ca între comunitățile mureșene să existe un asemenea ecart financiar, să se facă astfel de discriminări, iar unii mureșeni să fie pedepsiți, localitățile lor să fie ignorate și să nu se dezvolte, pentru că primarul pe care l-au ales are o altă culoare politică decât cei aflați la guvernare.

Înțeleg că guvernarea își trage spuza pe turta sa, caută să-și prioritizeze aleșii în alocările de fonduri, procedura devenind o cutumă a ultimilor trei decenii. Însă un echilibru minimal se cuvine să existe în utilizarea banului public. Am ocupat și eu funcția de prefect al județului Mureș și m-am îngrijit întotdeauna să promovez acest principiu al cumpătării și echilibrului prin raportare la administrațiile publice locale și resursele alocate de la bugetul de stat.

Atenție, PNL și UDMR, nu dijmuiți banii voștri, nu e pușculița voastră de acasă, ci banul public la care contribuie și cetățeanul din Sighișoara, Sărmașu, Bogata sau Sânpetru de Câmpie. Alocarea de resurse de la bugetul de stat, discreționară, clientelară, cu dedicație politică, poate avea și o conotație penală. Păzea!

Ce ziceți, oameni buni?

MARIUS PAȘCAN

Lasă un comentariu