DECLARAȚIILE LUI MITRIȚĂ DUPĂ CE A ADUS VICTORIA ROMÂNIEI CU ARMENIA!

Distribuie pe:

Echipa națională a României a revenit după mai mult de 12 ani pe Stadionul Steaua și a învins, luni, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Armeniei, în etapa a VIII-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Tricolorii urcă pe locul 2 în clasamentul grupei și sunt favoriți pentru a ajunge la baraj. În ultimele două etape ale grupei, România va evolua, acasă, cu Islanda, pe 11 noiembrie, și cu Liechtenstein, în deplasare, pe 14 noiembrie, iar cu două victorii, tricolorii se pot califica la baraj. Mitriță a marcat unicul gol al meciului, iar la finalul partidei a fost încrezător în șansele echipei naționale de a se califica mai departe la baraj. “Este o victorie importantă, eu zic că nu aveam cum să nu câștigăm după meciul făcut în Germania. Am avut o atitudine și o determinare excelentă, s-a văzut și în seara aceasta, am controlat foarte bine jocul și eu zic că merităm victoria. Din cauza aceasta fotbalul este foarte frumos, sunt momente în care ești jos, la pământ, în care suferi, după care vin momente foarte bune, în care ești fericit, te bucuri și pentru asta iubim fotbalul. Sunt fericit că am câștigat, apoi pentru că am marcat după un an de pauză la echipa națională. Sper să continui să marchez, să ajut echipa și de ce nu, următoarea convocare să fie din nou aici. Nu știam că sunt primul jucător al naționalei care a înscris primul gol din Ghencea. Și pe Oblemenco la fel. Sunt bucuros, la fiecare echipă am avut multe de învățat, acum la PAOK am la fel de multe, am crescut mult psihic și sunt bucuros că mă aflu într-o formă bună. Mă înțeleg foarte bine cu Mister (n.r. Răzvan Lucescu). M-a ajutat foarte mult, după ce nu am avut o perioadă foarte bună în Arabia Saudită, el m-a pus pe picioare. Rămâne între noi ce mi-a spus înainte să vin aici. Atitudinea avută în cele două meciuri, cu siguranță dacă o vom transmite și pentru următoarele partide nu vom avea probleme”, a spus Mitriță la finalul meciului.

PRIMUL MARE ANTRENOR CARE IESE DIN CALCULE PENTRU POSTUL DE SELECȚIONER AL ROMÂNIEI?

Un nume important adus în discuție pentru postul de selecționer ar putea ieși din calculele pentru această poziție. FRF este nevoită să caute selecționer după ce Mirel Rădoi a anunțat că pleacă în noiembrie, la finalul meciurilor din preliminariile CM Qatar 2022, deoarece îi expiră contractul. În discuție au fost aduși mai mulți antrenori români care și-au demonstrat valoarea, dar unul dintre aceștia ar putea ieși din calcule. La conferința de presă de după România - Armenia 1-0, Mirel Rădoi a anunțat că nu-și va prelungi contactul cu FRF și nimic nu-l poate face să-și schimbe decizia. Imediat au apărut zvonuri despre antrenorii care i-ar putea lua locul. Pe listă sunt câțiva antrenori români care și-au demonstrat deja valoarea, însă nu toți sunt luați în calcule, din diferite motive. Unul dintre cei care ar putea fi ocoliți de FRF ar fi Ladislau Bölöni. În vârstă de 68 de ani, fostul mijlocaș al Stelei este unul dintre cei mai valoroși antrenori români. N-a antrenat niciodat în România și are o reputație excelentă în străinătate, mai ales după ce a contribuit la dezvoltarea unor staruri precum Cristiano Ronaldo sau Raphael Varane. Boloni este în prezent liber de contract, după ce a refuzat-o recent pe Sepsi și pare o variantă foarte bună pentru postul de selecționer al României, pe care l-a mai ocupat în perioada 2000-2001. Însă principalul obstacol pentru care ar putea fi scos din calcule este relația pe care Ladislau Bölöni o are cu actuala conducere a Federației Românie de Fotbal. De-a lungul timpului, Bölöni a criticat în termeni foarte duri activitatea lui Răzvan Burleanu la FRF. În toamna lui 2017, Ladislau Bölöni l-a atacat pe Răzvan Burleanu pentru faptul că l-a adus pe Cristoph Daum selecționer: “Ca președinte, când ajungi să aduci un străin la națională, practic, îți joci ultima carte. Înseamnă că antrenorii români nu sunt buni. Răzvan Burleanu trebuie să-și facă autocritica! În primul rând, este greșeala lui. Nu a făcut nimic pentru binele fotbalului românesc. Federația și Liga sunt vinovate!”, a spus atunci Bölöni. În urmă cu un an, după celebrul scandal în care Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism, Ladislau Bölöni a sărit în apărarea arbitrului și l-a criticat pe Răzvan Burleanu. “Nici vorbă de rasism la Colțescu! S-au trezit Burleanu și Stroe să-și facă imagine pe spinarea acestui om”, a spus atunci Răzvan Burleanu. Ultima declarație a venit în contextul în care FRF și MTS și-au cerut scuze pentru gestul lui Sebastian Colțescu, după ce arbitrul s-a referit la Pierre Webo ca la “cel negru de acolo”, în timpul meciului PSG - Istanbul BB.

AVEM UN NOU CAMPION NAȚIONAL LA DRIFT: E CEL MAI TÂNĂR DIN ISTORIA ACESTUI SPORT

Etapa finală a sezonului 2021 în Campionatul Național de Drift, organizată în premieră pe circuitul MotorPark din Adâncata, a desemnat și numele celor doi campioni la categoriile Pro și Semi Pro. În ambele cazuri avem câte un nou nume, însă succesul lui Claudiu Adam de la Clasa Pro la numai 18 ani și două luni este un record la nivel european. Pe o nouă mașină de concurs, o Toyota GT86 de 900 de cai putere, Adam a încheiat runda finală pe locul 3 după ce în battle-ul din semifinale o eroare l-a făcut să piardă în fața bulgarului Ivan Ivanov, campionul en-titre, care avea să câștige etapa. Pe locul secund s-a clasat ucraineanul Dmytro Zhaivoronok. Clasarea pe podium pe Motorpark i-a asigurat însă lui Adam locul 1 la finalul actualei stagiuni, cu un total de 379 de puncte. Pe locul 2 se află Ivan Ivanov, cu 331 de puncte, în timp ce pe 3 la general s-a clasat in extremis Cătălin Trifan, cu 243 de puncte. La Semi Pro, victoria din ultima etapă a fost obținută tot de un bulgar, Rumen Chanliev, debutant în campionatul intern. Acesta l-a învins în battle-ul final pe Gabi Imre jr (15 ani), în timp ce în finala mică, rolurile s-au inversat, cu românul Eduard Niță învingător în fața lui Dragomir Roglinov. Succesul din finala mica i-a asigurat lui Eduard Niță și titlul de campion al categoriei Semi Pro, cu o diferență de numai două puncte în fața lui Imre jr. Pe 3 la clasă a încheiat Natalia Iocsak, sportiv din Baia Mare, în vârstă de doar 18 ani. Un total de 52 de piloți din România, Bulgaria și Ucraina au concurat la ultima etapă a Campionatului Național de Drift organizată de RoDrift, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

PONOR ȘI DRĂGULESCU, CANDIDAȚI PENTRU COMISIA SPORTIVILOR DIN CADRUL FEDERAȚIEI INTERNAȚIONALE DE GIMNASTICĂ

Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu și-au depus candidatura pentru Comisia Sportivilor din cadrul Federației Internaționale de Gimnastică, informează forul național de specialitate. Alegerile vor avea loc în timpul Campionatelor Mondiale din Japonia, de la Kitakyushu, programate în perioada 21-24 octombrie. Recunoscuți pe plan internațional datorită rezultatelor de excepție, Cătălina și Marian au șanse reale de a deveni membri ai Federației Internaționale. Contracandidatele Cătalinei sunt Simona Castro (CHI), Kim Bui (GER) și Jessica Lopez (VEN), în timp ce Marian Drăgulescu îi are ca “adversari” pe Tomas Gonzalez (CHI), Saeedreza Keikha (IRI) și Aljaz Pegan (SLO).

ROMÂNIA U20 A PIERDUT LA SCOR PARTIDA CU GERMANIA U20

Echipa Under 20 a României a fost învinsă, luni, la Potsdam, cu scorul de 4-0 (0-0), de reprezentativa similară a Germaniei, într-un meci amical. Au marcat: Nebel '60 (p), Kehrer '73, '87, Schmidt '86. Acesta este al doilea meci pierdut cu o diferență de scor mare de nou-înființata echipă U20, după 1-6, în Anglia, la 6 septembrie. În alte două amicale, disputate pe teren propriu, România a învins Portugalia, scor 2-1, la 2 septembrie, și Cehia, cu același scor, la 7 octombrie.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu