PÂNĂ LA 26 OCTOMBRIE, TINERII ROMÂNI POT OBŢINE CĂLĂTORII GRATUITE ÎN EUROPA

Distribuie pe:

În cadrul iniţiativei Discover EU, Comisia Europeană (C.E) va furniza permise gratuite pentru transportul feroviar unui număr de 60.000 de tineri europeni, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani.

Facilităţi pentru tinerii cu nevoi speciale

Potrivit reprezentanţilor CE, citaţi de adevarul.ro, perioada de înscriere pentru a călători în anul 2022, Anul European al Tineretului, a început marţi, 12 octombrie 2021, şi se încheie pe 26 octombrie 2021, la ora 12.

Potrivit CE, această rundă de înscrieri este deschisă tinerilor europeni născuţi între 1 iulie 2001 şi 31 decembrie 2003. În mod excepţional, se pot înscrie şi tineri în vârstă de 19 şi 20 ani, deoarece rundele dedicate lor au fost amânate din cauza pandemiei de Covid-19.

Tinerii selectaţi pot călători din martie 2022 până în februarie 2023, pentru un număr de maximum 30 de zile.

Întrucât evoluţia pandemiei rămâne incertă, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis de călătorie mobil. Data plecării poate fi modificată până în momentul deplasării. Permisele de călătorie mobile au o valabilitate de un an. Comisia recomandă tuturor călătorilor să verifice eventualele restricţii de călătorie pe site-ul ReopenEU.

Pentru tinerii cu nevoi speciale, CE va pune la dispoziţie informaţii şi sfaturi şi va acoperi costurile asistenţei speciale reprezentate, de exemplu, de o persoană însoţitoare, de un câine de asistenţă etc.

Grupuri de maximum 5 persoane

Câştigătorii pot călători singuri sau cu un grup de până la cinci persoane (toate trebuie să aibă vârsta necesară pentru a fi eligibile), iar participanţii la DiscoverEU vor călători în principal cu trenul.

Cu toate acestea, pentru a se asigura un acces larg pe întregul teritoriu al UE, participanţii vor putea să utilizeze şi alte mijloace de transport, cum ar fi autocarul sau feribotul, şi, în mod excepţional, avionul. Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni îndepărtate vor avea şi ei şansa de a participa la această iniţiativă.

Fiecărui stat membru i se alocă un număr de permise de călătorie, în funcţie de populaţia sa, ca proporţie din populaţia totală a Uniunii Europene.

*

Programul DiscoverEU a fost lansat în iunie 2018, fiind integrat oficial în noul program Erasmus+ 2021 - 2027. (L.P.)

Lasă un comentariu