VASILE STÂNGĂ E CATEGORIC ATUNCI CÂND VINE VORBA DE NAŢIONALA FEMININĂ A ROMÂNIEI

Distribuie pe:

În preliminariile Campionatului European de handbal care va avea loc anul viitor, naţionala feminină a României a scos doar un egal în Austria (33-33), în faţa naţionalei ţării gazdă. Asta după ce la pauză, fetele noastre se aflau în avantaj. Vasile Stângă, fosta mare glorie a handbalului românesc, a făcut o radiografie a acestei partide, ajungând la câteva concluzii foarte importante: “S-a văzut clar lipsa Cristinei Neagu. Fără Cristina în echipă nu ne regăsim. Ea este nu doar liderul naţionalei, dar şi antrenorul din teren. Eu cred că trebuie gândită o altă strategie de-acum înainte. Trebuie să încercăm să jucăm altceva. Ceea ce se joacă în Europa. Mă uitam şi la meciul cu Feroe, unde ne-am chinuit, efectiv. O echipă a Insulelor Feroe, care în urmă cu câţiva ani aproape că nu exista pe harta handbalului european ca valoare. M-a îngrijorat foarte mult ritmicitatea paselor celor din Feroe, comparativ cu ceea ce am jucat noi. Avem emoţii pentru calificare, dar sunt sigur că vom bate Austria acasă şi vom merge mai departe. Ar fi un real dezastru să nu ne calificăm. Sper să nu ajungem acolo”, a precizat Vasile Stângă pentru telekomsport.ro. Vasile Stângă e de părere că cel mai important examen pentru naţionala noastră va fi la Campionatul Mondial care va fi organizat în luna decembrie a acestui an, în Spania. “Locul pe care-l vom ocupa acolo, la finalul competiţiei, ne va arăta barometrul real. Unde suntem din punct de vedere valoric. Eu cred că va fi cel mai important examen pentru fetele noastre”, este de părere Stângă. Chiar dacă apreciază evoluţia Biancăi Bazaliu din meciul cu Austria, Vasile Stângă face o precizare cât se poate de limpede: “Aşa este, Bianca Bazaliu a avut o zi foarte bună. Dar să nu uităm că Bazaliu nu e Neagu. De aceea spun că trebuie regândit întregul joc al naţionalei, atunci când nu o avem pe Cristina în teren. Aş vrea să văd o naţională mult mai energică în teren. Cu mult mai multe idei de joc”, a adăugat Stângă.

CUM A REACŢIONAT BÖLÖNI CÂND A FOST ÎNTREBAT DESPRE O POSIBILĂ REVENIRE LA NAŢIONALĂ!

Ladislau Bölöni (68 de ani) a luat în calcul posibilitatea de a reveni la naţionala României. Mirel Rădoi a anunţat că pleacă de la echipa naţională după ce îi expiră contractul cu Federaţia. Echipa naţională a României a revenit după mai mult de 12 ani pe Stadionul Steaua şi a învins, luni, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Armeniei, în etapa a VIII-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Tricolorii urcă pe locul 2 în clasamentul grupei şi sunt favoriţi pentru a ajunge la baraj. În ciuda acestei victorii şi a faptului că România este aproape de baraj, Mirel Rădoi şi-a anunţat plecarea de la echipa naţională, în noiembrie, când îi expiră contractul cu Federaţia. Bölöni a pregătit-o ultima dată pe Panathinaikos şi speră ca Mirel Rădoi să continue la cârma echipei naţionale.

“În viaţă, orice este posibil!”

“Să vin la naţională? În viaţă, orice este posibil. Sper, însă, ca Rădoi să se răzgândească şi să pregătească naţionala şi în baraj, de ce nu, şi la Mondiale. A fost atacat de toată lumea, pe bună dreptate, iar el s-a supărat. E normal acum să se gândească la viitorul lui. Poate Mirel are o ofertă interesantă, foarte rapidă, care poate să nu mai fie valabilă dacă rămâne până în martie la naţională. Mai este şi altă socoteală. Situaţia actuală a echipei naţionale este bună, vine barajul, cu echipe puternice, şi va fi greu să te califici la Mondiale. Poate urma un nou val de critici împotriva lui. E altceva să plece pe val, decât criticat că a ratat o nouă calificare”, a declarat Bölöni, pentru GSP. Ladislau Bölöni a pregătit naţionala României în perioada iulie 2000 şi iunie 2001.

JUCĂTORUL FĂRĂ DE CARE S-AR DESTRĂMA ECHIPA NAŢIONALĂ

România a reuşit să se impună şi în faţa Armeniei şi să urce pe poziţia secundă în grupa din preliminariile la Campionatul Mondial. Mitriţă a marcat unicul gol al partidei, în minutul 26, înaintea ca “tricolorii” să se instaleze în propriul teren, în repriza secundă. Oaspeţii au avut câteva şanse de egalare, însă Florin Niţă s-a opus cu fiecare ocazie. Portarul Spartei Praga s-a remarcat, din nou, la echipa naţională, aşa cum o face la aproape fiecare partidă de când a fost titularizat, odată cu retragerea lui Tătăruşanu. În urma partidei, Mihai Stoichiţă a vorbit despre jocul prestat de “tricolori”. Directorul tehnic al FRF s-a declarat mulţumit de rezultat, dar nu şi pe deplin de prestaţia echipei. Acesta l-a lăudat însă pe Mirel Rădoi şi a avut cuvinte frumoase de spus şi despre Niţă, care arată din ce în ce mai des de ce este indispensabil pentru echipa naţio nală. “Greu am bătut, trebuia să fie meciul mai uşor. A doua repriză ne-au pus probleme, pentru că nu mai aveau ce să piardă şi au jucat şi ei cartea atacului. Am avut o apărare exactă, un portar pe care nu trebuie să îl mai laud eu, pentru că îl laudă toată lumea. Pare că există o comuniune clară între Mirel şi ei asupra ideii de joc, asupra maturităţii echipei şi mai ales a devotamentului şi a dăruirii cu care joacă la ora actuală, este o chestie care pe mine mă impresionează foarte mult”, a declarat Mihai Stoichiţă.

NAŢIONALA U18 A ÎNVINS TURCIA, LA TURNEUL CELOR 4 NAŢIUNI

Naţionala U18 a României a învins Turcia, scor 1-0, în ultimul meci jucat la Turneul celor 4 Naţiuni, o competiţie amicală găzduită la Mogoşoaia. Golul a fost marcat de Burduşanu, în minutul 84, din penalti. România U18 încheie astfel Turneul celor 4 Naţiuni cu o victorie, în faţa Turciei, şi cu două înfrângeri, în faţa Portugaliei şi Spaniei.

SE NAŞTE O NOUĂ FORŢĂ ÎN EUROPA!

Newcastle are în reluare un plan măreţ după ce a fost preluată de Mohammed bin Salman, membru al Familiei Regale din Arabia Saudită. “Coţofenele” au pe listăşapte jucători importanţi, dar şi pe Antonio Conte, fost campion în Premier League cu Chelsea. Conte e expert în a câştiga titluri în campionatele interne, după ce a triumfat în Anglia sau Italia. Mike Ashley a vândut Newcastle către Mohammed bin Salman, prinţul Familiei Regale din Arabia Saudită, iar acum urmează investiţii masive în clubul din Premier League. Şeicii de la Newcastle s-au orientat către Serie A pentru jucători, dar şi pentru antrenor. “Tuttosport” scrie căşefii lui Newcastle îl vor pe Antonio Conte, campion în Serie A şi Premier League, cu Inter şi Chelsea, dar şi jucători din campionatul Italiei. Sursa citată scrie că Mohammed bin Salman îl vrea pe Conte, dar şi pe Matthijs de Ligt, Federico Chiesa, Stefan de Vrij, Marcelo Brozovic şi Franck Kessie. Mai mult, potrivt presei din Spania, Clement Lenglet şi Mariano Diaz sunt şi ei pe lista de transferuri a celor de la Newcastle, care vor să-şi facă echipă cu care să atace locurile de Liga Campionilor din primul sezon şi chiar titlul încă din primul an de investiţii serioase.

Mohammed bin Salman, noul patron de la Newcastle, e cel mai bogat patron din Premier League şi din fotbalul mondial. Familia Regală a Arabiei Saudite are o avere de 320 de milioane de lire sterline, iar o parte din această sumă va fi investită în Newcastle, după ce clubul a fost preluat de la fostul patron, Mike Ashley. Ashley a primit 300 de milioane de lire sterline pentru Newcastle. Bin Salman e mai bogat şi decât şeicul Mansour de la Manchester City.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu