ZIUA EUROPEANĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE - COLABORARE INTERINSTITUȚIONALĂ PENTRU PREVENIREA TRAFICULUI DE PERSOANE

Distribuie pe:

Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane a fost subiectul de discuție cu membrii echipei interinstituționale constituită la nivelul județului Mureș. S-au prezentat date statistice ale fenomenului traficului de persoane înregistrate în județele din competența Centrului Regional Tg.Mureș, dar și câteva dintre activitățile de prevenire derulate pentru reducerea acestui fenomen, concretizate în atenționarea grupurilor vulnerabile cu privire la semnele pericolului.

Ultimele s-au desfășurat cu prilejul Campaniei locale “FII STĂPÂN PE VIAȚA TA!”, recent încheiată, când s-a interacționat cu aproximativ 150 de copii instituționalizați în cadrul sistemului de protecție al statului, copii care s-au bucurat de informațiile privind evitarea exploatării, efectele negative ale consumului de droguri și prezentarea de alternative sănătoase pentru o viață frumoasă și în siguranță. Apreciem sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș de a se alătura eforturilor noastre prin Proiectul “Sunt responsabil. Mă implic”, în cadrul căruia au fost realizate materiale de prevenire a fenomenului traficului de persoane responsabil de drame in întreaga lume.

Un moment inedit a fost acela de a alege, împreună cu partenerii noștri, câștigătorii concursului de desene dedicate subiectului în discuție, premierea lor urmând să fie făcută în 18 octombrie, într-un eveniment festiv, organizat la Cetatea Medievală Tg.Mureș.

Ne bucură să vedem că acest subiect este în atenția partenerilor noștri, care se implică și răspund “prezent” atunci când sunt activați și chemați să intervină punctual în situațiile prezentate de structura noastră.

Comisar-șef de poliție ZAHARIA CRISTINA GABRIELA, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al A.N.I.T.P.

Lasă un comentariu