MUREȘENII TREBUIE SĂ ȘTIE!

Distribuie pe:

La nivelul județului Mureș au existat soluții suplimentare de creștere a numărului de paturi care nu au fost utilizate de guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR.

Și pentru că mureșenii trebuie să știe, le voi prezenta.

1. Proiectul privind amenajarea unui corp de clădire pentru ATI în curte la Clinica de Boli Infecțioase 1 a Spitalului Clinic Județean Mureș, aflat în subordinea Consiliului Județean Mureș. Ar fi permis amenajarea unui număr de cel puțin 25 de paturi de ATI. Există studiu de fezabilitate pus la dispoziție printr-o inițiativă privată susținută de dl Ioan Sergiu Brefelean. Deși au fost făcute demersurile de către spital și de către Consiliul Județean Mures, Guvernul Cîțu nu a binevoit să îl pună pe lista priorităților!!!!

2. Corp clădire spitalizare de zi la Spital Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Este vorba de o structură care ar fi permis amenajarea și transformarea pe perioada pandemiei (fiind posibilă organizarea circuitelor) a unui număr de până la 50 de paturi ATI Covid-19.

Există studiu de fezabilitate, există ordin de ministru de aprobare a investiției (este adevărat că nu de miniștrii USR), există inclusiv contract semnat cu clauza suspensivă pentru execuție. Ministerul Sănătății condus de USR și Guvernul Cîțu nu au găsit oportun să finanțeze acest obiectiv.

Soluții există. Trebuie să vrei, să știi, să ai bunăvoință. Dacă nu știi, întreabă pe cei care știu. Dacă nu poți, lasă-i pe cei care pot. Dacă nu vrei, cred că populația trebuie să vadă asta și să decidă!

Guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a dovedit până acum ce vrea, ce știe, ce poate! Din păcate, cei care suferă sunt românii!

Conf. univ. dr.CORNELIU FLORIN BUICU, deputat de Mureș, vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților

Lasă un comentariu