OMS VREA SĂ AFLE DE CE NU SE VACCINEAZĂ ROMÂNII

Distribuie pe:

Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a anunțat sâmbătă, că o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) va fi trimisă în țară pentru a investiga rata scăzută de vaccinare. OMS dorește să afle care este motivul pentru care românii refuză să se vaccineze, deși România beneficiază de dozele necesare: “Suntem într-o situație dramatică. Cum am ajuns aici?

Prin nevaccinare, prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional. OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută. Consecința directă o vedem noi în spitale: sunt supraaglomerate cu infecții COVID, nu mai putem face față cazurilor noi, avem un număr enorm de decese evitabile.

Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienți care au murit și nu trebuiau să moară. Resursa umană, corpul medical sunt sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate”.

Reprezentantul României la OMS, profesorul Alexandru Rafila, a confirmat că o delegație a OMS va veni în țară și că, în cadrul unei teleconferințe cu reprezentanții conducerii INSP, se vor discuta modalitățile în care OMS se poate implica.

Un posibil și extrem de verosimil motiv este cel avansat de șeful DSU, dr. Raed Arafat, potrivit căruia “noi nu mai vorbim de dreptul la libera exprimare, am ajuns deja la libertatea de dezinformare”.

Arafat se declară revoltat de afirmațiile false, răspândite de antivacciniști, în cadrul unor dezbateri televizate, care limitează eforturile autorităților de a stopa răspândirea Covid-19. El face apel la canalele de media să fie responsabile, în contextul în care s-a ajuns la libertatea de a dezinforma și de a manipula. Astfel s-a ajuns la peste 300 de morți de COVID în fiecare zi, spune secretarul de stat în cadrul MAI: “Sunt oameni care răspândesc știri false în timpul unor dezbateri de la unele televiziuni, care invită astfel de persoane, iar aceste persoane vin cu teorii împotriva vaccinării, se pronunță împotriva oricărei măsuri luate de autorități pentru a limita răspândirea bolii, ba unii chiar au ajuns să nege existența pandemiei, deși este recunoscută de o lume întreagă”, a spus Raed Arafat.

“Oamenii au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem. Unii au reușit să păcălească populația în halul în care numai 30 și ceva la sută să se vaccineze. Să zicem că mai erau 20 și ceva la sută pe care n-aveai cum să-i convingi, pentru că întotdeauna erau împotriva oricărui vaccin. Diferența a fost păcălită de cei care au mințit și care au venit cu informații false și au reușit să le răspândească mult mai bine decât informațiile corecte sau informațiile bazate pe știință, așa că la acest moment cred că trebuie să stăm toți și să ne gândim în liniște, fără să mai ascultăm pe unul, pe altul, să stăm să ne gândim pentru noi”.

Șeful DSU a precizat că oamenii au libertatea să comenteze, să iasă în stradă, dar ar trebui să nu mai continue răspândirea forțată a informațiilor false prin intermediul unor canale.

Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este îngrijorat din cauza numărului ridicat de decese crescut în rândul pacienților infectați cu SARS-COV-2. Doctorul a mărturisit că, în acest ritm, în fiecare săptămână o comună dispare din România: “Mă afectează foarte tare cele 2.000 de decese care sunt săptămânal. Dacă o să avem 23 de săptămâni cu 15 mii de cazuri, va fi o problemă pentru că sistemul medical va fi afectat, iar pacienții nu au unde să meargă”.

Referitor la tratamentul bolii, prof. dr. Alexandru Rafila a precizat că nu are nicio explicație de ce Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, nu le aprobă: “Medicii de familie nu pot să prescrie medicamente pentru că nu există în farmacii, sunt doar în cele cu circuit închis din spitale. Lucrurile acestea trebuiau pregătite de multă vreme. În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor COVID”. (surse - digi 24, dcnews, g4 media, RTV)

Documentar de ILEANA SANDU

Lasă un comentariu