SEMNE CĂ AI ÎNTÂLNIT PARTENERUL DE CUPLU IDEAL

Distribuie pe:

Specialiștii în psihologia cuplului susțin că, pentru o căsnicie reușită, este nevoie de mult mai mult decât de atracție sexuală și de interese comune. Într-adevăr, aceste aspecte contează mult și înseamnă un început bun, însă o relație de cuplu excelentă presupune să le fie oferite celor doi un spațiu sigur, în care ambii parteneri să se iubească, să se onoreze și să se respecte reciproc.

Psihoterapeutul Tedy Creștin, citat de libertateapentrufemei.ro, ne dezvăluie care sunt semnele prin care ne dăm seama că am găsit partenerul perfect pentru noi, cu care să avem o relație împlinită.

Poți să îi spui orice - Ai găsit omul potrivit atunci când știi că vă puteți comunica reciproc dorințele și problemele, precum și să vă ascultați unul pe celălalt. Vă cunoașteți și vă respectați limitele. Este important de cultivat o relație sănătoasă, deoarece opusul (o relație toxică) afectează calitatea vieții, sporind riscul de depresie și anxietate. Afectează somnul și te poate determina să adopți obiceiuri nesănătoase.

Pe de altă parte, a fi într-o relație romantică de înaltă calitate este un fapt asociat cu o bunăstare mai mare din toate punctele de vedere. Acest lucru îți asigură sănătate fizică și psihică.

Sunteți relaxați - Știi că ai găsit partenerul potrivit atunci când puteți fi sinceri unul cu celălalt, puteți fi voi înșivă, fără să simțiți nevoia să vă cenzurați. În plus, aveți mare încredere unul în celălalt. Știți că nu e cazul să verificați dacă celălalt spune adevărul. Nu este cazul să te uiți în laptopul sau telefonul lui pentru a vedea dacă nu te înșală.

În plus, vă oferiți libertate unul altuia. Aveți și propriile preocupări, dar și multe în comun. Vă place să petreceți de obicei timpul împreună, dar există și momente în care fiecare se întâlnește cu amicii lui, se ocupă de un hobby-ul pe care celălalt nu îl împărtășește etc. Momentele petrecute separat fac mai interesantă reîntâlnirea și aduc noi subiecte de discuție.

Vă cunoașteți limbajul iubirii - Este foarte important să descoperi limbajul prin care partenerul tău preferă să ofere și să primească dragoste: prin cuvinte, prin timp de calitate, prin cadouri sau servicii?!

Într-o relație sănătoasă, înseamnă că v-ați luat timp pentru a învăța limbajul iubirii reciproc, astfel încât să vă puteți exprima dragostea într-un mod care funcționează pentru amândoi.

Sunteți de acord... să nu fiți de acord - Printre semnele că ai găsit partenerul potrivit, nu se află și faptul că nu vă certați deloc. Fiecare cuplu se ceartă și nu este necesar să ajungeți la același punct de vedere. De fapt, este în regulă să aveți câteva subiecte despre care voi doi nu veți fi de acord niciodată. Uneori, este în regulă să fiți de acord că... nu sunteți de acord.

În relațiile sănătoase, există cel puțin cinci lucruri asupra cărora membrii au diferențe de opinie și este absolut în regulă.

Chiar dacă este așa, trebuie să vă încurajați reciproc să vă urmăriți obiectivele (care nu este necesar să fie comune) atât timp cât vă încurajați reciproc să le atingeți. Dacă poți discuta cu partenerul tău, iar acesta îți recunoaște și înțelege limitele este un semn foarte bun.

Vă ajutați reciproc - Dacă te simți bine alături de partener, înseamnă că îți testezi zilnic fricile și complexele. Dacă voi comunicați ușor și sincer, dacă nu trebuie să îi ascunzi lucruri, dacă te înțelege și te acceptă așa cum ești, dacă te sprijină să îți îndeplinești visele și aspirațiile, dacă este alături de tine și în momentele grele, dacă viața afectivă și sexuală sunt de bună calitate, dacă ești nerăbdător să îți revezi partenerul când ajungi acasă, toate acestea sunt semne ale unei relații reușite.

Dacă simți că te-a ajutat să progresezi, să te dezvolți personal, atunci sunt mari șanse ca relația să continue bine, pe termen lung, că evoluați împreună și nu rămâneți blocați în “poza” de început a relației, când totul a fost bine...

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu