ISU MUREȘ LA DATORIE!

Distribuie pe:

În perioada 15-17 octombrie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 171 de intervenții, din care șapte incendii, trei accidente rutiere, patru alte situații de urgență și 157 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Vineri, 15 octombrie, în jurul orei 9.55, incendiu produs la un laborator de tehnică dentară din localitatea Albești, strada Lungă. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. A fost vorba despre un laborator de aproximativ 20 mp, incendiul s-a autolichidat până la sosirea forțelor de intervenție, iar acesta a afectat un aparat condiționat și a deteriorat încăperea. În urma incendiului, o persoană de sex feminin, de aproximativ 48 de ani, a suferit arsuri minore la barbă și pe piept. După ce victima a primit îngrijiri medicale la fața locului, a fost preluată și transportată la spital pentru investigații suplimentare.

- Tot vineri, 15 octombrie, în jurul orei 19.00, incendiu de vegetație uscată produs în municipiul Târgu-Mureș, lângă barajul de la week-end. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 5 mp.

- Sâmbătă, 16 octombrie, în jurul orei 3.20, incendiu cap tractor în municipiul Reghin, strada Ierbușului. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. În urma incendiului, a ars în totalitate un cap tractor.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit electric.

- Duminică, 17 octombrie, în jurul orei 3.40, incendiu ghenă de gunoi produs în municipiul Târgu-Mureș, strada Narciselor. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.

- Duminică, 17 octombrie, în jurul orei 3:40, incendiu produs la o magazie din orașul Luduș, strada Rândunelelor. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș. A fost vorba despre un incendiu produs în interiorul unei magazii, acesta a degradat un corp de mobilier și un frigider. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: efectul termic al curentului electric.

- Tot duminică, 17 octombrie, în jurul orei 12.50, incendiu produs la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara și operatorul economic, care a intervenit cu o cisternă de apă și un buldoexcavator. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 120 mp, acesta a fost lichidat în aproximativ trei ore.

- Duminică, 17 octombrie, în jurul orei 19.50, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Gornești. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A fost vorba despre un incendiu produs la o casă de locuit de aproximativ 20 mp, iar acesta s-a manifestat în jurul evacuării fumului de la sobă pe o suprafață de aproximativ 2 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: efectul termic.

Accidente rutiere:

- Vineri, 15 octombrie, în jurul orei 14.35, accident feroviar produs în municipiul Reghin, pe DJ 153 spre Sovata. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A fost vorba despre un autoturism acroșat de tren, iar în urma impactului, autoturismul s-a răsturnat în afara părții carosabile. Din fericire, nu au fost victime. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

- Vineri, 15 octombrie, în jurul orei 17.30, accident rutier produs în municipiul Târgu-Mureș, strada Cornești. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A fost vorba despre un singur autoturism implicat, acesta a intrat într-un gard. În urma impactului, trei persoane au primit asistență medicală, unul cod galben, doi cod verde. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Alte intervenții:

- Vineri, 15 octombrie, în jurul orei 9.25, câine blocat într-un gard din municipiul Sighișoara, strada Coșbuc. Au intervenit pentru degajarea acestuia, pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. După ce animalul a fost salvat, acesta a fost predat apelantului.

Lasă un comentariu