SALBĂ DE MEDALII PENTRU ÎNOTĂTORII DE LA CSS TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș a fost reprezentat de cinci sportivi la concursul internațional de înot în bazin scurt “CUPA HÓD” de la Hódmezõvásárhely (Ungaria), competiție ajunsă la cea de-a 4-a ediție. Aceștia au avut o evoluție foarte bună, reușind să cucerească 26 de medalii, dintre care 15 de aur, 8 de argint și 3 de bronz, rezultate în urma cărora CSS Târgu-Mureș a terminat pe locul 11 din 37 de cluburi participante. Iată rezultatele individuale ale înotătorilor mureșeni: Veress Rebeca (născută în 2009) : locul I la 50 m fluture, 50 m spate, 50 m bras, 100 m mixt, 100 m bras și 200 m mixt; locul II la 100 m spate și cu ștafetele 4 x 50 m mixt , 4 x 50 m craul; locul III la 200 m bras; Feiffer Hunor (2009): locul I la probele 50 m craul, 100 m fluture si 100 m mixt; locul II la 50 m fluture, 200 m craul, 100 m craul și locul III la 200 m fluture; Sántha Nóra (2008): locul I la 50 m fluture, 200 m craul, 50 m craul, 100 m fluture, 100 m craul; locul II la 100 m mixt, 200 m mixt și cu ștafetele de 4 x 50 m mixt, 4 x 50 m craul, precum și un loc III 200 m fluture; Sárkány Melinda (2007): locul II cu ștafetele de 4 x 50 m mixt și 4 x 50 m craul; Orbán-Kis Orsolya (2005): locul I 200 m fluture, locul II cu ștafetele de 4 x 50 m mixt și 4 x 50 m craul.

AMR 2 ZILE PÂNĂ LA DUELUL LUNII OCTOMBRIE: ELVEȚIA - ROMÂNIA, 22 OCTOMBRIE!

Naționala feminină de fotbal a României, formată din jucătoare sub 19 ani, se află în Malta, unde va disputa partidelele din prima fază de calificare pentru Campionatul European. În primul joc, selecționata tricoloră va întâlni, miercuri, Georgia, urmând ca trei zile mai târziu, să primească replica Maltei, gazda turneului. Ultima adversară va fi Israel, partida fiind programată la 26 octombrie. Și naționala de senioare se pregătește în vederea partidei din deplasare cu Elveția, programată la 22 octombrie, în grupa G de calificare pentru Cupa Mondială din 2023. Printre jucătoarele convocate de selecționerul Cristian Dulca se numără și mureșeanca Herczeg Andrea, legitimată la echipa ungară Viktoria Haladas. Naționala feminină a României va juca contra Elveției, de la ora 20.00, pe stadionul Letzigrund din Zürich!

FLACĂRA OLIMPICĂ PENTRU JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ DIN 2022 DE LA BEIJING A FOST APRINSĂ LA OLYMPIA

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing s-a aprins, luni, la Olympia. Din cauza pandemiei, ceremonia a avut loc fără spectatori. La ceremonie au fost prezenți doar președintele Comitetului Internaținal Olimpic (CIO), Thomas Bach, dar și șefa Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou. Ceremonia a fost perturbată de manifestanți care au desfășurat un drapel tibetan, pe care era scris «No Genocide Games». Flacăra a fost aprinsă pe stadionul antic din Olympia, din peninsula Peloponez și va fi predată organizatorilor chinezi a doua zi, pe stadionul Panathenaic din Atena, după ce va arde o noapte lângă Acropole. În istoria jocurilor din epoca modernă, flacăra a mai fost aprinsă fără spectatori doar în 1984, când organizatorii greci au vrut să protesteze împotriva caracterului comercial al Jocurilor Olimpice de la Los Angeles. Flacăra Jocurilor Olimpice și Paralimpice de Iarnă va fi adusă în timp record la Atena, înainte de a fi trimisă pe calea aerului la Beijing. În mod tradițional, flacăra parcurge sute de kilometri în câteva zile, traversează aproximativ cincizeci de orașe și situri arheologice din Grecia, purtată de artiști și sportivi din întreaga lume. Anul aceasta, însă, flacăra olimpică va fi transportată numai de doi purtători ai torței olimpice, un chinez și un grec, în mai puțin de 24 de ore, până la stadionul Panathenaic din Atena.

ROMÂNIA S-A RALIAT CODULUI MONDIAL ANTI-DOPING 2021: “LEGEA ADOPTATĂ ASTĂZI ESTE PIATRĂ DE TEMELIE”

Senatul a adoptat luni proiectul de lege al Guvernului privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, “lege absolut esențială pentru ca sportivii români să poată continua să participe la competiții internaționale majore”, se arată într-un comunicat oficial emis pe site-ul Secretariatului General al Guvernului. “Sportivii au dreptul fundamental de a practica un sport curat, fără dopaj, iar instituțiile implicate în activitatea sportivă trebuie să le protejeze sănătatea și să promoveze corectitudinea și egalitatea. Pentru toate acestea este necesară aplicarea unor programe anti-doping eficiente, gândite la nivel internațional de Agenția Mondială Anti-Doping, dar coordonate și armonizate la nivel național de ANAD, pentru depistarea, descurajarea și prevenirea dopajului în sport. Legea adoptată astăzi este piatra de temelie pentru implementarea tuturor celor de mai sus și vreau să întăresc informația că ANAD este conformă”, declară președintele Agenției Naționale Anti-Doping, Cristian Balaj, citat de sgg.gov.ro.

A VENIT NOTA DE PLATĂ! ANGLIA ȘI-A AFLAT SANCȚIUNEA DUPĂ FINALA EURO-2020

Anglia va trebui să dispute un meci fără spectatori în cadrul unei competiții UEFA, după incidentele de la meciul cu Italia, de la 11 iunie, de pe Wembley. Meciul vizat este cel din prima etapă a Ligii Națiunilor, competiție care se trage la sorți la 16 decembrie. Sancțiunea este cu suspendare pe doi ani, dar și cu o amendă de 100.000 euro. Reprezentativa Italiei a câștigat, la 12 iulie, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obținut în 1968. Pentru englezi a deschis scorul Luke Shaw, în minutul 2. Este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro. Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile). La finalul prelungirilor, s-a trecut la loviturile de departajare, scorul fiind 1-1. La loviturile de departajare, pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci și Bernardeschi. Au ratat Belotti și Jorginho. Pentru Anglia au marcat Kane și Maguire. Au ratat Rashford, Sancho și Saka.

SPORTIVII NEVACCINAȚI NU VOR PRIMI VIZĂ PENTRU A PARTICIPA LA AUSTRALIAN OPEN

Sportivii nevaccinați nu vor primi viză pentru a participa la Australian Open, a anunțat șeful statului Victoria, Daniel Andrews. “Nu cred că jucătorii nevaccinați vor obține viza pentru a veni aici. Dar, dacă o vor obține, sigur vor sta în carantină mai multe săptămâni”, a declarat Andrews. Djokovic, care are în palmares 20 de titluri de Grand Slam, la fel ca rivalii săi legendari Roger Federer și Rafael Nadal, nu a dorit să dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu și a declarat săptămâna aceasta că nu este sigur că își va apăra titlul la Melbourne din cauza restricțiilor impuse de autorități la acest turneu. Statul Victoria, care în această săptămână urmează să încheie trei luni de lockdown, a inclus sportivii profesioniști în categoria persoanelor obligate să se vaccineze, fără a clarifica dacă acest lucru se aplică și sportivilor străini sau din alte state australiene. Granițele Australiei au fost închise pentru cetățenii străini în timpul pandemiei de Covid-19, dar autoritățile au emis vize pentru sportivi și staff-urile lor pentru evenimentele internaționale, inclusiv ediția de anul acesta a turneului Australian Open, desfășurată în februarie. Restricțiile pentru Melbourne vor fi relaxate de vineri, când se așteaptă ca rata de vaccinare a locuitorilor statului Victoria să ajungă la 70% din populația adultă. În continuare, persoanele nevaccinate nu vor putea asista la evenimente sportive și nu vor putea merge la restaurante și baruri.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu