DUPĂ DENUNȚUL UNUI POLIȚIST - TATĂ ȘI FIU CERCETAȚI ÎN STARE DE AREST PREVENTIV PENTRU DARE DE MITĂ

Distribuie pe:

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au realizat, la sfârșitul săptămânii trecute, prinderea în flagrant a unui bărbat, care i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, cu titlu de mită, suma de 1.000 de euro. În schimbul banilor, polițistul, care lucrează la Centrul de Reținere și Arest Preventiv, ar fi trebuit să introducă în arest un telefon mobil și un încărcător și să le predea fiului său, arestat preventiv într-un dosar penal.

Acțiunea de flagrant a fost organizată ca urmare a denunțului formulat de agentul de poliție, în 11 octombrie, la sediul D.G.A. - S.J.A. Mureș, din care rezulta faptul că persoana aflată în arest preventiv, inculpată fiind într-o altă cauză, i-a promis, în repetate rânduri, suma de 5.000 de lei în scopul menționat, respectiv pentru a se întâlni, la data de 15 octombrie, cu ,,o persoană de încredere”, tatăl său, care îi va preda un telefon și suma de bani promisă.

Ulterior activității de prindere în flagrant și audierii, procurorul a dispus reținerea făptuitorului, iar în 16 octombrie, Tribunalul Mureș a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Măsura a fost dispusă atât pentru mituitor, cât și pentru fiul acestuia, deja arestat preventiv într-o altă cauză. Asupra celor doi se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

La instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijinul DGA - Structura Centrală și I.G.P.R. - D.O.S. - B.O.S.Târgu-Mureș, informează Serviciul Județean Anticorupție Mureș. Totodată, reamintim și numărul Call center-ului anticorupție 0800.806.806.

L.O.

Lasă un comentariu