COMUNICAT DE PRESĂ

Distribuie pe:

Muzeul Județean Mureș anunță deschiderea unei noi expoziții itinerate la Secția Muzeul de Istorie și Arheologie din Cetatea Medievală, intitulată “E timpul să construim”. Expoziția Fundației Teleki László prezintă  procesele de restaurare a monumentelor maghiare din afara granițelor.

Evenimentul de deschidere va avea loc marți, 26 octombrie 2021, ora 18.00.

Expoziția cuprinde o colecție de elemente interactive, rezultatele Planului Rómer Flóris, lansat în 2015, procesele de reconstrucție, metodele de intervenție arhitecturală și de restaurare a patrimoniului construit.

Textele panourilor din expoziție sunt disponibile bilingv, în limba română și maghiară.

După locațiile din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș, expoziția itinerantă își va continua turneul în România, fiind planificate, printre altele, locații în Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc, Oradea și Carei.

La Târgu-Mureș, expoziția Fundației Teleki László “E timpul să construim” va putea fi vizitată în perioada 26 octombrie - 5 decembrie a.c., la parterul Secției Muzeului de Istorie și Arheologie din Cetate, de marți până vineri, între orele 09.00-16.00, și în weekend, între orele 09.00-13.00.

Intrarea la vernisaj este liberă, iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică.

1 comentariu

  1. Constantinescu Mihai 22 octombrie, 2021 at 09:44 Răspunde

    Pe când se va organiza o expoziție și cu turnurile romane de pe Limes, din județul Mureș? Pentru ele nu ”este timpul să construim?” Sunt și acestea tot în Bazinul Carpatic! Conducerea Muzeului este interesată numai de monumentele maghiare, nu și cele daco-romane?

Lasă un comentariu