DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ TÂRGU-MUREȘ ÎNCEPE DISTRIBUIREA TICHETELOR SOCIALE PENTRU GRĂDINIȚĂ

Distribuie pe:

Municipiul Târgu-Mureș, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), începe acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță, potrivit prevederilor legale în vigoare privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Astfel, 142 de tichete sociale aferente lunilor martie, aprilie, mai și iunie 2021 vor fi distribuite titularilor, la sediul Direcției de Asistență Socială Târgu-Mureș, str. Gh. Doja nr. 9, camera 8 - Registratură, în baza cărții de identitate în original.

Tichetele se acordă copiilor din familii defavorizate, la cererea unuia dintre părinți, reprezentantului legal al copilului sau, după caz, persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, în condițiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii:

- copilul este înscris într-o unitate de învățământ preșcolar (are vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani);

- venitul lunar pe membru de familie este de până la 530 lei (nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei);

- frecvența regulată la grădiniță a copiilor din familiile beneficiare (cu excepția absențelor motivate, cu condiția ca acestea să nu depășească 50% din zilele de grădiniță).

Valoarea nominală a unui tichet social este de 100 de lei, acesta putând fi utilizat doar pentru achizitionarea produselor necesare preșcolarilor: produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și articole școlare, precizează reprezentanții DAS Târgu-Mureș.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0365/43.08.59 sau la sediul Direcției de Asistență Socială Târgu-Mureș, strada Gh. Doja nr. 9. (I.S.)

Lasă un comentariu