POLIDIN POATE SALVA ROMÂNIA

Distribuie pe:

Criza sanitară lovește populația României, iar vremelnicii guvernanți sunt preocupați de satisfacerea orgoliilor. Criza politică a generat haos, iar criza energetică și o posibilă criză alimentară provoacă neliniște în rândul populației și neîncredere în președinte, guvern și parlament. Glasul celor care instigă la nerespectarea restricțiilor a mai scăzut în intensitate în ultima perioadă. Neîncrederea în măsurile impuse de autorități a fost provocată de ipocrizie și minciună. Adică, unii se adună într-un număr de 5.000 de persoane, fără nicio restricție, iar faptul ca niciun politician nu a suferit din cauza virusului, eventual au fost cazuri izolate, sporește neîncrederea. Reținerile în rândul românilor față de vaccin și restricții se pare că au fost generate și de o contribuție a mass-mediei, în special de canalele de televiziune, care au prezentat știri contradictorii și imagini cu izolete, bolnavi în spitale..., relatări despre afaceri cu bani publici pentru aparatură și diverse materiale. Cea mai mare vină pentru situația dramatică din prezent o poartă guvernul, prin reprezentanții săi. Primul ministru a susținut o stare de libertate prin declarații mincinoase. Pe bună dreptate, cetățenii își pun întrebarea “cum, mama supărării, boala și suferința îi ocolește pe aleșii noștri?”

Soluții și măsuri pentru prevenire au fost și sunt. De pildă, nu se mai amintește nimic despre medicamentul Polidin, brevetat în România și la un moment dat interzis de către instituțiile europene. Acest medicament a fost inventat de o distinsă cercetătoare din Iași, fabricat apoi la Institutul Cantacuzino din București. A salvat mulți bolnavi de gripă. După închiderea acestui Institut, pentru salvare a fost trecut în subordinea Ministerului Apărării Naționale. La un moment dat, comandantul acestei unități a declarat că specialiștii din Institut sunt în măsură să producă din nou Polidin. Românii au așteptat cu speranța că vom avea un vaccin romanesc, testat cu succes la noi în țară.

Nu s-a mai auzit în ultima perioadă nimic. Nădăjduim că nominalizarea generalului Nicolae Ciucă pentru a forma un nou cabinet va fi de bun augur.

Dacă i se va permite, va urgenta apariția pe piață a medicamentului. Se aud voci care comentează această nominalizare, în ideea că România va deveni militarizată, iar UE nu va agrea această situație. Să-mi fie cu iertare, dar s-au cheltuit milioane de euro pentru importul de vaccin, în timp ce s-ar putea ca și noi să avem o soluție salvatoare. Tăcere și în privința cercetărilor de la Timișoara. Nu sunt medic și cred ca poate greșesc, dar am suspiciuni privind preocuparea vechiului guvern de a cumpăra milioane de doze cu vaccin străin, o mare parte au expirat sau au fost donate altor țări. Oare cine va achita nota de plată pentru cheltuielile nechibzuite cu pandemia? În anul 1973 eram militar în termen, într-o unitate militară din Craiova. În luna februarie am fost scoși la o acțiune de deszăpezire. M-am răcit groaznic și era și o epidemie de gripă. Am fost izolat la infirmeria unității militare cu febră, frisoane, dureri în tot corpul. Era o stare mult mai dureroasă decât cea prin care am trecut când am fost confirmat cu Coronavirus, fiind internat în spital și apoi în carantină la domiciliu. În 1973, un medic militar mi-a prescris o rețetă cu fiole de Polidin și pastile cu Penicilina V.

După ceva zile am ieșit la instrucție, complet vindecat și fără complicații. Avem medici români renumiți, unii au intrat în politică, devenind parlamentari. Oare de ce nu pot interveni pentru a urgenta fabricarea Polidinului la Institutul Militar Cantacuzino.

Apoi, mai există în tradiția românească și leacuri pentru prevenirea și tratarea complicațiilor provocate de Coronavirus. Iar și iar mă întreb, oare de ce nu sunt încurajați specialiștii români să-și facă datoria? Așteptăm și opiniile dumneavoastră!

VASILE BOTA

Lasă un comentariu