DAVID POPOVICI, NOMINALIZAT LA PREMIUL PIOTR NUROWSKI 2021

Distribuie pe:

Cinci sportivi, printre care și înotătorul David Popovici, au fost nominalizați de către Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru titlul de “Cel mai bun tânăr atlet european” în sporturile de vară, informează COSR. Ceilalți 4 nominaliați sunt: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică), Adriana Vilagos din Serbia (atletism). Votul și ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021, câștigătorul luând acasă o bursă de formare de 15.000 euro. Locul doi și trei, respectiv 8.000 euro și, respectiv, 5.000 euro, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat vor primi amândoi 3.000 de euro. David Popovici a reușit în 2021 să câștige trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber. Premiul anual este acordat sportivilor tineri care au realizat performanțe remarcabile și au avut un comportament excepțional pe terenul de joc și în afara acestuia. A fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010, într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă. Aceasta este a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat, reprezentanții Comitetelor Olimpice Naționale participante la Adunarea Generală a EOC.

ROMÂNII ÎN EUROPA LEAGUE ȘI CONFERENCE LEAGUE

Olimpiu Moruțan a reușit un assist la Galatasaray în grupele Ligii Europa, joi seară, când și Ianis Hagi a obținut o victorie cu Rangers și Florin Niță a înregistrat un eșec cu Sparta Praga. La Moscova, Galatasaray, cu Alexandru Cicâldău pe teren până în minutul 90 și Olimpiu Moruțan pe teren din minutul 76, a învins în deplasare Lokomotiv Moscova, scor 1-0. Sparta Praga, cu Florin Niță în poartă, a fost învinsă acasă de Olympique Lyon, scor 4-3, după ce a condus cu 2-0. Au marcat Haraslin `4, '19 și Krejci `90+6 pentru Sparta, respectiv Ekambi '42, '88, Aouar '53 și Paqueta '67 pentru Lyon. În minutul 74, de la oaspeți a fost eliminat Gusto. De asemenea, Rangers FC, cu Ianis Hagi pe teren până în minutul 78, a învins cu scorul de 2-0 Brondby, pe teren propriu. Au înscris Balogun '18 și Roofe '30. Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu și cu Alexandru Mitriță în componență, a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa FC Copenhaga, într-un meci din grupele Conference League. De la gazde a fost eliminat Grabara, în minutul 9. Pentru PAOK au înscris Siddey '19 și Zivkovic '38, iar pentru Copenhaga a marcat Biel '80. Alexandru Mitriță a jucat până în minutul 87. Tot în Conference League, Slavia Praga, cu Nicolae Stanciu pe teren până în minutul 66, a fost învinsă în deplasare de Maccabi Haifa, scor 1-0. A marcat Donyoh, în minutul 24. În Liga Europa, Lazio Roma a remizat cu Marseille. Ștefan Radu a fost rezervă la Lazio. Ludogoreț a pierdut cu 0-1 în fața echipei Braga. A marcat Horta, în minutul 7. Dorin Rotariu a fost rezervă la Ludogoreț.

DINAMO BUCUREȘTI, A PATRA ÎNFRÂNGERE ÎN LIGA CAMPIONILOR LA HANDBAL MASCULIN

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a fost învinsă joi, în deplasare, de formația ucraineană HC Motor, scor 28-27 (13-13), în etapa a 5-a din grupa B a Ligii Campionilor. Principalii marcatori ai partidei au fost Puhuski 5 goluri, pentru gazde, respectiv Ghionea 7 reușite, pentru Dinamo. Tot în această rundă, Lomza Vive Kielce - FC Porto 39-33, Veszprem - SG Flensburg Handewitt 28-23, FC Barcelona - PSG 30-27. Anterior, Dinamo București a obținut următoarele rezultate în grupa B: 32-29 cu Kielce, 30-41 cu PSG, 26-27 cu FC Porto și 32-36 cu FC Barcelona. După cinci etape, Dinamo București ocupă locul 7, cu 2 puncte. În următoarea etapă, campioana României va juca pe teren propriu, cu Veszprem, în 28 octombrie. După disputarea partidelor tur-retur în ambele grupe ale Ligii Campionilor, încep fazele eliminatorii, din 30 martie 2022, play-off și sferturi, iar Turneul Final Four va avea loc în 18-19 iunie.

FIFA A STABILIT DATA TRAGERII LA SORȚI A PLAY-OFF-ULUI CM-2022

Tragerea la sorți pentru play-off-ul european de calficare la Cupa Mondială din 2022 va avea loc în data de 26 noiembrie, de la ora 18.00, la Zürich, a stabilit FIFA, potrivit frf.ro. În play-off vor participa 12 echipe: cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare și primele două cel mai bine clasate în Liga Națiunilor și care nu vor termina pe primele două locuri în preliminarii. Națiunile vor fi împărțite în trei grupe cu patru echipe. Meciurile din fiecare grupă se vor disputa în sistem de semifinale și finală. Cele trei echipe triumfătoare se vor alătura celor zece câștigătore din grupele preliminare pentru a reprezenta Europa la cea de-a 22-a ediție a Campionatului Mondial Qatar 2022. România ocupă în acest moment locul doi în Grupa J și mai are de disputat două partide, cu Islanda și Liechtensterin. Două victorii le-ar asigura tricolorilor calificarea în play-off. Joi, 11 noiembrie / ROMÂNIA - Islanda, ora 21.45 - Stadion Steaua (București), respectiv duminică, 14 noiembrie / Liechtenstein - ROMÂNIA, ora României 19.00 - Stadion Rheinpark (Vaduz).

ARSENAL A ACHIZIȚIONAT UN COPIL DE 4 ANI!

Talentul nu are vârstă! Iar cei de la Arsenal par să știe asta. Puștiul Zayn Ali Salman a devenit cel mai tânăr jucător achiziționat vreodată de Arsenal. Micuțul are numai patru ani și era obiectivul mai multor cluburi din Europa. Zayn Ali Salman provine de la Academia First Touch: “E mult mai rapid decât restul și foarte incisiv cu mingea. Lovește și pasează mai bine decât restul”, a explicat antrenorul său de la academie, Austin Schofield. “Arsenal nu are de ce să-și facă griji în privința vârstei. Are un potențial imens”, a mărturisit și tatăl micuțului transferat de Arsenal. Scouterii lui Arsenal l-au remarcat rapid și au fost impresionați de calitățile sale fizice și tehnice. Pe de altă parte, Zayn este cel mai fericit după acest transfer și se declară “fericit că îmbracă tricoul echipei sale favorite”.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu