O NOUĂ VICTORIE PENTRU BC SIRIUS-MUREȘUL TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În cadrul rundei a patra a Ligii Naționale, echipa feminină de baschet BC Sirius-Mureșul Târgu-Mureș a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 76-47, pe ACS Triumf Botoșani. Americanca Ruth Helena Sherrill, cu 14 puncte, Viviana Mircea și Ruxandra Chiș, cu câte 10 puncte, au fost cele mai bune marcatoare ale echipei mureșene, care este la a treia victorie consecutivă în campionat. În clasament conduce CSM Satu Mare, cu 8 puncte. Formația BC Sirius-Mureșul Târgu-Mureș se află pe locul 3, cu 6 puncte. În următoarea etapă, BC Sirius-Mureșul Târgu-Mureș va întâlni pe teren propriu echipa CSM Satu Mare, la data de 30 octombrie, în Sala Sporturilor, de la ora 18.00.

ASTĂZI, 26 OCTOMBRIE, ÎNCEP OPTIMILE DE FINALĂ ALE CUPEI ROMÂNIEI

Între 26 și 28 octombrie se vor juca meciurile din faza optimilor de finală ale Cupei României la fotbal, sezonul 2021-2022. Toate partidele vor fi transmise live pe Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport. Iată programul complet: astăzi, 26 octombrie / ACSO Filiași - AFC Hermannstadt, ora 15.00; Gaz Metan Mediaș - Chindia Târgoviște, ora 18.00; Dinamo - Fotbal Club Argeș, ora 21.00; miercuri, 27 octombrie / Minaur Baia Mare - Universitatea Craiova, ora 18.00; FC Voluntari - FCSB, ora 21.00; joi, 28 octombrie / FC Buzău - Dunărea Călărași, ora 15.00; U Craiova 1948 - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, ora 18.00; Politehnica Timișoara - FC Rapid 1923, ora 21.00.

TRICOLORELE U19 ÎNVING MALTA ȘI SUNT LA UN PAS DE PROMOVAREA ÎN LIGA A

Reprezentativa feminină de fotbal Under 19 a României s-a impus cu 5-2 în partida cu Malta, din cadrul turneului de calificare în Liga A, care se desfășoară în această perioadă în Malta. După victoria cu 2-1 împotriva Georgiei în prima rundă, junioarele U19 s-au impus categoric în al doilea meci din cadrul turneului de promovare în Liga A. Golurile României au fost înscrise de Sonia Bumbar (5), Cristina Botojel (14-pen), Ioana Bălăceanu (32), Adina Borodi (51) și Elena Frîncu (52). În celălalt meci al grupei 4, Israel a remizat cu Georgia, 1-1. Astfel, tricolorele ocupă primul loc în clasament, cu 6 puncte acumulate. În ultimul meci al grupei, programat pe 26 octombrie, junioarele pregătite de Ion Marin vor întâlni Israel.

Pentru a merge mai departe, tricolorele trebuie să obțină cel puțin un rezultat de egalitate cu Israel! Turneul final al Campionatului European de Fotbal Feminin U19 va avea loc în perioada 27 iunie - 9 iulie 2022, în Republica Cehă.

VICTORIE FĂRĂ EMOȚII PENTRU CSM BUCUREȘTI ÎN FAȚA LUI BUDUCNOST

CSM București a învins, duminică, pe teren propriu, echipa Buducnost Podgorica, scor 30-22 (14-10), în grupa A a Ligii Campionilor. Principalele marcatoare ale partidei au fost Neagu 6 goluri, Lazovic 4, Omoregie 4, Dindiligan 4, pentru CSM, respectiv Pletikosic 5 și Maslova 4, pentru Buducnost. Celelalte rezultatele ale etapei a 5-a: Podravka - Team Esbjerg 26-27, Rostov Don - Borussia 37-27 și FTC Budapesta - Brest 28-27. Anterior, CSM București a obținut rezultatele: 21-22 cu Team Esbjerg, 27-30 cu Rostov-Don, 36-31 cu Podravka Koprivnica și 25-22 cu Borussia Dortmund. După cinci etape, clasamentul este condus de Rostov-Don 8 puncte, urmată de FTC Budapesta 8, Team Esbjerg 7, CSM București 6, Borussia Dortmund 5, Brest 4, Podravka 2, Buducnost 0 puncte. Programul turului în continuare este: CSM - Brest Bretagne (30 octombrie), FTC Budapesta - CSM (13 noiembrie). Returul se va încheia în 19 februarie 2022. Faza play-off va avea loc între 26 martie și 3 aprilie, sferturile de finală între 30 aprilie și 8 mai, iar Turneul Final Four în 4-5 iunie, la Budapesta. Deținătoarea trofeului este Vipers Kristiansand din Norvegia. În sezonul anterior, CSM București a ratat calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor.

DIFERENȚE ÎNTRE JUCĂTORII VACCINAȚI ȘI CEI NEVACCINAȚI LA AUSTRALIAN OPEN

După ce au întâmpinat mari probleme în negocierile cu forurile mondiale WTA și ATP, organizatorii de la Australian Open au anunțat noile reguli pentru ediția din ianuarie 2022, iar diferențele sunt semnificative între jucătorii vaccinați și cei nevaccinați. Mai exact, se va menține acea “bulă sanitară” pentru jucătorii nevaccinați, în sensul că ei pot participa, dar, la fel ca la ediția precedentă, vor trebui să stea în carantină 14 zile, într-o cameră de hotel, pe lângă obligativitatea prezentării unui test negativ COVID-19. În plus, ei vor avea teste regulate anti-COVID-19 și restricții dure în ceea ce privește deplasarea în exteriorul hotelului și a bazei de antrenament. De cealaltă parte, pentru cei vaccinați, nu mai este necesară o perioadă de carantină, iar libertatea de mișcare va fi totală. Asta este o veste bună pentru Simona Halep, care a spus că va lua o decizie privind participarea la primul turneu de Grand Slam al anului după ce va vedea noile reguli, pentru că nu mai era dispusă să stea din nou în carantină atât de mult timp. Însă campioana noastră, care are și o finală jucată la turneul din Australia, în 2018, s-a vaccinat și cu a treia doză. În schimb, regulile nu i-au picat bine lui Novak Djokovic, de exemplu. Sârbul nu a spus dacă s-a vaccinat, dar a lăsat de înțeles că nu va participa la turneul de la antipozi dacă regulile vor fi dure. Așa că, este de așteptat ca liderul mondială să nu meargă.

VERSTAPPEN A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU AL SUA, HAMILTON A FOST AL DOILEA

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câștigat, duminică, Marele Premiu al SUA, a XVII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Bătălia pentru titlul mondial de Formula 1 a adus aseară un nou episod, cu Verstappen învingător în fața lui Hamilton. Ultimele cinci curse ale sezonului se anunță la limită. Max Verstappen a avut un start slab pe circuitul de la Austin și a fost depășit de rivalul Lewis Hamilton foarte repede și foarte ușor. Olandezul de la Red Bull a fost salvat de strategia de la boxe. Atât el, cât și pilotul de la Mercedes, au schimbat pneurile de două ori. Verstappen a intrat mereu primul, iar Hamilton a ieșit de fiecare dată în spatele olandezului. Înaintea cursei, pilotul de la Red Bull avea un avans de șase puncte, acesta a crescut acum la 12 puncte. Ar fi putut fi 13, dar Hamilton a obținut bonusul pentru cel mai rapid tur de pistă. După Austin, unde au fost 200.000 de fani, Formula 1 se mută în Mexic și apoi în Brazilia. Ultimele trei curse sunt programate în Arabia Saudită, Qatar și Emirate.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu