ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 22-24 octombrie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 160 de intervenții, din care șase incendii, trei alte situații de urgență și 151 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Vineri, 22 octombrie, în jurul orei 15.50, incendiu la o anexă gospodărească produs în localitatea Corunca, strada Bisericii. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Incendiul s-a manifesta la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 20 mp, fără pericol de propagare, acesta fiind lichidat în limitele găsite. În urma incendiului au fost afectate plantele furajere depozitate în interiorul anexei gospodărești.

- Sâmbătă, 23 octombrie, în jurul orei 18.00, incendiu la o casă de locuit produs în localitatea Sânmărtinu de Câmpie, strada Principală. Au executat misiunea pompierii militari de la punctul de Lucru Râciu și pompierii voluntari din cadrul SVSU Râciu. În urma incendiului fiind afectată o cameră și bunurile interioare.

- Duminică, 24 octombrie, în jurul orei 7.35, incendiu la o autoutilitară de transport deșeuri menajere produs în orașul Luduș, strada Bradului. Misiunea a fost executată de către pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș. Incendiul s-a manifestat la cabina autoutilitarei, acesta a fost lichidat în limitele găsite. Nu au fost victime.

- Duminică, 24 octombrie, în jurul orei 8.45, incendiu produs la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara și operatorul economic, care a intervenit cu o cisternă de apă și un buldoexcavator. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Acesta a fost lichidat în aproximativ cinci ore. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar în profunzime.

- Duminică, 24 octombrie, în jurul orei 16.40, incendiu de vegetație uscată produs la ieșire din municipiul Târgu-Mureș, spre Livezeni. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 10 mp.

- Tot duminică, 24 octombrie, în jurul orei 17.15, incendiu la gunoi menajer produs în municipiul Sighișoara, strada Parângului. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Au ars deșeuri menajere dintr-o clădire.

Alte intervenții:

- Duminică, 24 octombrie, în jurul orei 12.20, pompierii militari din cadrul Departamentului Sighișoara au fost alertați cu privire la posibilitatea unui incendiu și fum pe casa scării dintr-un bloc de locuințe din municipiul Sighișoara, strada Crizantemelor. După executarea recunoașterii s-a constatat că nu este fum pe casa scării. Pompierii aflați la locul solicitat au verificat toate locuințele cu acces la canalul de ventilație. Un echipaj de intervenție de la furnizorul de energie electrică a fost solicitat să verifice o posibilă defecțiune la un tablou electric. În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată o siguranță electrică la tabloul electric al unui apartament, fiind posibil ca aceasta să fi fost sursa mirosului de fum.

Lasă un comentariu