MÂNCAREA EXPUSĂ PE INTERNET NE... ÎNGRAȘĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea de Sud Georgia, citați de descopera.ro, susțin că persoanele care fac poze cu mâncarea și le pun pe internet, din dorința de a împărtăși cu ceilalți experiența culinară, tind să își crească nu doar like-urile, ci și... mărimea taliei.

“Concret, circa 70% din mileniali fac o poză cu ce au în farfurie înainte de a mânca, iar noi am demonstrat că oamenii care fac poze cu mic-dejunul sau cu cina, le pun pe Instagram și abia apoi mănâncă se satură mai greu. În plus, ei tind să își umple încă o dată farfuria.

Și alte studii au arătat impactul fotografiilor cu mâncare asupra stării de foame sau de sațietate, întrucât postarea imaginilor cu preparate le face mai gustoase, iar creierul se concentrează mai mult pe mirosul și gustul mâncării.

Pentru studiul nostru, am selectat 145 de studenți și i-am împărțit în două grupuri. Fiecare a primit o farfurie cu biscuți cu aromă de brânză și li s-a spus să îi ronțăie, iar unuia dintre grupuri i s-a cerut să facă mai întâi o fotografie.

După ce au terminat de ronțăit, voluntarilor li s-a cerut să dea o notă gustării și să spună dacă mai doresc o porție. Rezultatele studiului arată cât de mult ne influențează comportamentul nostru pe social media. Studenții care au fotografiat biscuiții înainte de a-i mânca au dat note mai mari gustării și au dorit încă o porție...

Pare o informație oarecare, dar oamenii care vor să slăbească ar trebui să mănânce pur și simplu, fără a-și fotografia mâncarea înainte”, ne sfătuiesc oamenii de știință americani. (L.P.)

Lasă un comentariu