INFORMAȚII UTILE PENTRU PACIENȚII CU CANCER

Distribuie pe:

Platforma Cdelacontrol.ro aduce noi informații utile pacienților cu cancer pulmonar, de vezică urinară sau de sân. Aceștia pot regăsi acum și sfaturi de la pacienți care au trecut prin boală, animații și clipuri video despre cele trei tipuri de cancer, răspunsuri la întrebări frecvente și multe altele.

SFATURI DE LA PACIENȚI

Diagnosticul oncologic primit de pacienți provoacă adesea frică și sentimente de anxietate. În cadrul platformei, se pot regăsi poveștile a treisprezece pacienți care au luptat cu succes împotriva bolii. Poveștile și sfaturile acestora pot ajuta la rândul lor alți pacienți să depășească cu bine această perioadă.

GHIDURI DESPRE TIPURILE DE CANCER ȘI ÎNTREBĂRI FRECVENTE

De multe ori, pacienții oncologici nu pot găsi răspunsuri la întrebări presante care apar în momentul diagnosticului. În platformă, pacienții pot citi o serie de răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări despre cancerul de sân, pulmonar și de vezică urinară, precum și ghiduri care oferă detalii despre tipul de cancer, investigațiile necesare, tipul de tratament, cum pot avea sprijin din partea asociațiilor de pacienți și multe altele. Răspunsurile au fost elaborate împreună cu societățile medicale și asociațiile de pacienți partenere în cadrul platformei.

Aceste informații sunt oferite și sub forma unor animații video, într-un limbaj ușor de înțeles pentru pacienți, care prezintă pe scurt informații despre investigațiile necesare în cazul unui diagnostic, simptome frecvente, tipurile de tratament, stadiile bolii, monitorizarea bolii sau unde pot găsi alte informații corecte și verificate de medici specialiști.

“Adesea, pacienții sunt tentați să caute detalii despre boala lor oncologică în mediul online, unde cele mai multe astfel de informații nu sunt elaborate sau verificate de medici specialiști. Pacienții trebuie să știe că există platforme dedicate, precum Cdelacontrol.ro, unde pot găsi informații corecte, valide din punct de vedere științific, cu explicații care pot fi înțelese cu ușurință, oferite de către medici specialiști cu experiență în tratarea acestor afecțiuni”, a completat dr. Amedeia Niță, medic primar oncolog, Spitalul Municipal Ploiești.

Platforma Cdelacontrol.ro este un proiect inițiat de Roche România, împreună cu centre oncologice de renume, spitale și clinici private, societăți medicale și asociații de pacienți, cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor la care se expun pacienții oncologici prin întreruperea tratamentului sau dacă boala nu este diagnosticată la timp.

INFORMAȚII VERIFICATE DE MEDICI SPECIALIȘTI

În cadrul platformei, pacienții cu cancer de sân, cancer pulmonar și cancer de vezică urinară pot afla informații despre boală, importanța administrării corecte și neîntrerupte a tratamentului, monitorizarea tratamentului, precum și alte informații utile. În plus, în cadrul platformei, vizitatorii pot găsi o hartă interactivă a României, ce include lista completă de spitale și clinici unde se tratează afecțiunile oncologice în țară. Toate informațiile de pe platformă sunt verificate de medici specialiști cu experiență în tratarea acestor afecțiuni.

Partenerii campaniei sunt Societatea Română de Radioterapie, Institutul Regional de Oncologie Iași, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ioan Chiricuță” Cluj-Napoca, Societatea Națională de Oncologie Medicală România , Institutul Oncologic “Prof. Alexandru Trestioreanu” București, Institutul Clinic Fundeni București, MedLife, Amethyst, Sanador, Regina Maria, Medisprof, Centrul de Oncologie “Sfântul Nectarie” Craiova, Asociația Onco Help, Asociația Imunis, Asociația pentru prevenția și lupta împotriva cancerului Amazonia, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, am aflat de la Monica Rădulescu, DeciSePoate - Pacientul2.0.

(B.B.)

Lasă un comentariu