ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI - 25 OCTOMBRIE 2021

Distribuie pe:

Monumental din Oarba de Mureș, pentru a aduce un omagiu miilor de eroi care și-au vărsat sângele pentru eliberarea pământului strămoșesc. Ceremonia militară s-a desfășurat în format restrâns, cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Având în vedere contextul epidemiologic, evenimentul s-a desfășurat strict cu prezența persoanelor invitate, sub supravegherea unui medic epidemiolog.

Programul ceremoniei, organizate de militarii garnizoanei Târgu-Mureș la Cimitirul Eroilor de la Oarba de Mureș, a debutat la ora 13.30, cu întâmpinarea comandantului Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale, general-maior Dacian-Tiberiu ȘERBAN, după care s-a intonat imnul național al României. În continuare, s-a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor neamului, au fost depuse coroane și jerbe de flori, iar la finalul ceremoniei au avut loc defilarea gărzii de onoare și a muzicii militare, simultan cu executarea unui survol al aeronavelor militare aparținând Bazei 71 Aeriene “General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Compartiment Relații Publice, Garnizoana Târgu-Mureș

Lasă un comentariu