CÎMPEANU NU MAI ACCEPTĂ VACANȚĂ ȘI DUPĂ 8 NOIEMBRIE. PROBLEMA E CĂ DOAR JUMĂTATE DIN ȚARĂ ARE CONEXIUNE LA NET CARE SĂ POATĂ ASIGURA “REAL” ȘCOALA ONLINE

Distribuie pe:

“Nu va fi pierdută nicio zi de școală, dacă vacanța va fi de două săptămâni.

Dacă însă evoluția epidemiologică nu va permite revenirea cu prezență fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave și soluția, mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanțe suplimentare”, afirmă Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a subliniat că elevii de gimnaziu și cei de liceu vor recupera două săptămâni din anul școlar, în timp ce pentru elevii din clasele mici va trebui recuperată doar o săptămână, pentru că oricum aveau săptămâna viitoare vacanță, conform structurii anului școlar.

Cîmpeanu a susținut însă că nu ar putea fi acceptată o prelungire a acestei vacanțe, dacă și după 8 noiembrie evoluția epidemiei va împiedica revenirea elevilor în bănci.  

“Orele se pot recupera prin modificarea structurii anului școlar.

Pentru elevii din învățământul primar și pentru cei din grădinițe este vorba doar de cinci zile de vacanță suplimentară. (...) Mâine deja vom avea discuții cu reprezentanții elevilor și ai profesorilor pentru a vedea care este cea mai bună variantă. Sigur este variantă de recuperare. Nu va fi pierdută nicio zi de școală, dacă vacanța va fi de două săptămâni.

Va trebui să identificăm soluții care să facă posibilă predarea online cu pierderi cât mai mici”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi după amiază, într-o intervenție telefonică la Antena3. 

Potrivit acestuia, doar jumătate din țară beneficiază de conexiune la internet care să poată asigura “real” învățământul online.   “Predarea online în acest moment este posibilă, real, doar pentru jumătate din teritoriul României, pentru că cealaltă jumătate nu are o conexiune internet capabilă să asigure predare online, cel mult poate asigura transmiterea unor teme pe WhatsApp sau pe e-mail, ceea ce nu este predare online.

Deci situația este gravă, nu am înțeles să ne vaccinăm, am ajuns în această situație, din nou elevii vor trebui să plătească pentru greșelile noastre, ale adulților, din păcate”, a adăugat ministrul. (...) (spotmedia.ro)

Lasă un comentariu