ALEEA PRIETENIEI DIN PIAȚA LIBERTĂȚII, O CALE FRUMOASĂ, PAVATĂ CU TRADIȚII, SPRE CONLUCRARE, RESPECT ȘI DEZVOLTARE

Distribuie pe:

Noi, în Piața Libertății, am pictat Aleea Prieteniei. Talentații elevi ai Liceului de Artă, Crasiuc Alicia și Faur Alex Sebastian au dus la îndeplinire proiectul unei alei pietonale pictată cu motivele tradiționale specifice nouă, tuturor, care să ne încânte privirea de fiecare dată când vizităm Piața Libertății.

Aleea conține motive tradiționale românești, ungurești și săsești. Prin acest proiect, noi vrem să tragem un semnal de alarmă, atât pentru maghiari, cât și pentru români, că ne putem promova împreună, în armonie și bună înțelegere, dar și colaborare, tradițiile! În aceeași măsură, Aleea este și un îndemn către mureșeni, de a se îndrepta către piețe, să cumpere de la producătorii și comercianții locali. Bineînțeles că proiectul nostru de suflet este înființarea unei cooperative, atât cu producători români, cât și maghiari, cooperativă căreia dorim să îi punem la dispoziție, gratuit, pe o perioadă de 6 luni, un spațiu la dispoziție pentru a-și deschide un magazin alimentar. Considerăm că ar fi cel mai bun precedent care s-ar putea creea, așa încât producătorii să înțeleagă că doar împreună au cele mai mari șanse de a pătrunde pe Piața cu prețuri competitive, marfă de calitate, de a-și împarți cheltuielile și maximiza profitul.

Piața Libertății susține tradiția! Considerăm că promovarea și conservarea tradițiilor fiecărei culturi este o datorie a noastră, a tuturor, deoarece constituie patrimoniul cel mai de preț, pe care noi suntem datori a-l cunoaște, a-l iubi și a-l transmite obligatoriu generațiilor viitoare! Sperăm ca simbolurile tradiționale specifice fiecărei culturi să vă încânte cât de repede.

Vă așteptăm cu drag!

DANA CADAR STĂNESCU

Lasă un comentariu