CUM SE VA RECUPERA VACANȚA DE ACUM: UNII ELEVI VOR MERGE LA ȘCOALĂ DIN 3 IANUARIE ȘI DISPARE SĂPTĂMÂNA ALTFEL

Distribuie pe:

Elevii de gimnaziu și liceu din școlile publice vor merge fizic la școală de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar și preșcolarii de pe 10 ianuarie, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Astfel, spune el, cele două săptămâni de vacanță suplimentară nu se vor pierde.

“Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Educație Privată.

Însă, potrivit structurii anului școlar 2021-2022, semestrul II începe pe 10 ianuarie.

Ulterior, ministrul Educației a explicat, pentru HotNews.ro, că începutul semestrului al doilea se va decala cu o săptămână - deci până pe 17 ianuarie.

Iar săptămâna care se pierde astfel din semestrul al doilea se va recupera în timpul săptămânii “Școala Altfel”, la care se va renunța, adică în perioada 8-14 aprilie.

Cum va continua școala după 8 noiembrie

În ceea ce privește modul în care școala va continua după 8 noiembrie, ministrul spune că decizia va fi anunțată pe 5 noiembrie, când va fi și reglementată printr-un ordin de ministru.

“Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat, în așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri.

Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar, așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public.

Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții. Înțelegem pierderile din cauza lipsei de predictibilitate, însă situația epidemiologică numai predictibilitate nu ne oferă”, a precizat ministrul. (spotmedia.ro)

Lasă un comentariu