LEACURI DE LA BUNICA PENTRU BRONȘITĂ

Distribuie pe:

Iată câteva remedii naturiste, recomandate în cartea “Leacurile bunicii”, de Yolande Chevrier, citate de unica.ro.

Esența de mentă. Bea 5 mililitri de esență de mentă măcinată, diluată într-un pahar cu apă. Tratamentul se repetă la nevoie, dar nu mai mult de trei ori pe zi.

Frunze de varză. Pune-ți o cataplasmă cu frunze de varză pe piept, în poziția culcat și las-o să acționeze câteva zeci de minute. Repetă tratamentul de două ori pe zi.

Ulei de măsline. Celebra frecție pentru răceală, cu oțet, se poate face și în cazul bronșitei, dar acidul acetic este înlocuit de uleiul de măsline. Frecționează-ți pieptul cu 50 de mililitri de ulei de măsline în combinație cu 15 mililitri de suc de lămâie. Repetă tratamentul de trei ori pe zi.

Ceapa fiartă. Pune în 250 de mililitri de apă două cepe mari și lasă-le la fiert, timp de 15 minute. Strecoară conținutul și lasă-l la răcit. Îndulcește cu miere după gust și bea câte o ceașcă de trei ori pe zi.

Cartof copt. Pe o compresă sterilă sfărâmă câțiva cartofi în coajă. Acoperă compoziția cu o compresă nouă și pune totul pe piept, cu grijă, ca să nu provoci arsuri ale pielii. Ține până se răcesc cartofii, după care îndepărtează compresele. După două ore poți relua tratamentul, care poate fi repetat de două sau trei ori pe zi.

Făină de muștar. Pune puțină făină de muștar în apă călduță sau rece și amestecă în așa fel încât să obții o pastă. Amestecul pune-l într-o batistă sau fașă, ca o cataplasmă și ține-l pe piept timp de cincisprezece minute. Repetă, la nevoie, de două ori pe zi. (foto - detoatepentrutotisimaimult.blog/)

Lasă un comentariu