CONSILIUL LOCAL TÂRGU-MUREȘ A LUAT O SERIE DE DECIZII IMPORTANTE, DE IMPACT SOCIAL, ÎN CADRUL ȘEDINȚEI ORDINARE DIN DATA DE 28 OCTOMBRIE 2021

Distribuie pe:

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din 28 octombrie, consilierii au dezbătut și au aprobat proiectul prin care accesul în curțile și pe terenurile de sport ale școlilor primare, gimnaziale și liceale aflate în proprietatea sau administrarea Municipiului Târgu-Mureș va fi liber și gratuit, de luni până vineri, sâmbăta, duminică, precum și în timpul vacanțelor școlare.

Tot în ședința din data de 28 octombrie 2021, consilierii și-au exprimat acordul în vederea realizării investiției ce prevede construirea unei creșe în Municipiul Târgu-Mureș și predarea către Compania Națională de Investiții CNI S.A. a amplasamentului situat în Târgu-Mureș, pe str. Mărului. Demersurile administrative au la bază un protocol încheiat între Municipiul Târgu-Mureș și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI.

Prin această hotărâre s-a aprobat totodată și asigurarea finanțării de către Municipiul Târgu-Mureș pentru realizarea racordului la utilități, dar și menținerea destinației imobilului pentru o perioadă de minim 15 ani, după predarea investiției către autoritatea publică locală.

Tot în ședința de joi, consilierii locali au aprobat următoarele cereri de finanțare, toate din cadrul Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”:

- Construirea unui pod peste râul Mureș.

- Modernizare strada Eden.

- Modernizare strada Băneasa, tronson între str. Depozitelor și str. Nicolae Bălcescu.

- Modernizare strada Dezrobirii.

- Modernizare strada Libertății, tronsonul între str. Cuza Vodă și str. Barajului.

- Modernizarea drumului de legătură DC136 dintre satul Hărțău (comuna Pănet) și strada Remetea (Târgu-Mureș). Pentru realizarea în comun al obiectivului de investiții, s-a aprobat Acordul de parteneriat încheiat între Municipiul Târgu-Mureș și comuna Pănet.

SERVICIUL RELAȚII INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE

N. red. În calitate de purtători de cuvânt ai cititorilor noștri, rugăm onoratul Consiliu Local și conducerea Primăriei municipiului Târgu-Mureș să nu piardă din vedere nici actualitatea. Ne referim în primul rând la modul în care se va finaliza campania de toamnă a Curățeniei generale, în condițiile unei “recolte de frunze”, extrem de bogate, care, însă, riscă să rămână fie pe trotuar, fie pe spațiul din jurul blocurilor, și la lipsa de perspectivă în privința împrospătării marcajelor rutiere, de pe artelele municipiului, în marea lor majoritate șterse sau semișterse, pentru întărirea siguranței circulației auto pe timpul iernii. (I.C.)

Lasă un comentariu