PESTE 80 DE CONCURENȚI, DIN TOATĂ LUMEA, LA “CONSTANȚA INTERNATIONAL COMPETITION-FESTIVAL FOR YOUNG PIANISTS“

Distribuie pe:

În perioada 28 - 31 octombrie 2021 se va desfășura online cea de-a patra ediție a concursului internațional “Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”. În cadrul competiției au ocazia să își exprime talentul și pasiunea pentru pian cei mai buni tineri pianiști din Constanța, România, dar și din străinătate. Proiectul este organizat de Asociația Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Național de Arte “Regina Maria”, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, Camerloher Musikschule Murnau, Germania, Fundația ACUMM, România.

În competiție s-au înscris 81 de concurenți din multe orașe din România, dar și din America, Marea Britanie, China, Indonezia, Vietnam, Polonia, Republica Cehă, Macedonia, Armenia, Rusia, Republica Moldova, Belgia, Slovacia, Ucraina, Malaysia, Thailanda, Turcia, Australia.

Invităm toți iubitorii de pian să urmărească acest eveniment cultural și gala de premiere pe pagina de facebook a proiectului https://www.facebook.com/ ConstantaInternationalPianoCompetition dar și pe canalul de youtube al Asociației Nihil Sine Arte: https://www.youtube.com/watch?v=es9BDPdYtds

Tinerii artiști instrumentiști vor avea ocazia să-și exprime talentul într-o competiție de nivel înalt, al cărei juriu este alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate: Verona Maier, Toma Popovici, Thomas Böckheler, Csiky Boldizsár, Florian Mitrea, Daniel Goiți, Alina Deleanu, Daniela Vlădescu.

Competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani. Se vor acorda premii în bani pentru toate categoriile de vârstă, recitaluri, 3 premii speciale “Concert cu orchestră” și masterclass-uri de pian în România și Germania. Premiile vor fi acordate tuturor categoriilor din concurs, fără discriminare de vârstă, etnie, naționalitate sau alte criterii.

Concursul “Constanța International Competition-Festival for Young Pianists” a debutat la Constanța în anul 2018 din dorința de a susține arta și cât mai mulți tineri pianiști din România și din străinătate, și s-a dovedit a fi un succes datorită numărului mare de pianiști înscriși, număr ce crește de la an la an.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța si are o valoare totală de 82.200 lei.

MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu