NE-A PĂRĂSIT ȘI PAVEL CORUȚ, UNUL DINTRE CEI MAI CUNOSCUȚI SCRIITORI DIN ROMÂNIA

Distribuie pe:

A murit scriitorul Pavel Coruț. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Pavel Coruț (n. 17 iunie 1949, comuna Glăvăneștii Vechi, județul Iași) a fost un fost ofițer de informații și contrainformații român, colonel al serviciului de contrainformații militare a Armatei Române, până în februarie 1990, când a fost trecut în rezervă de către Nicolae Militaru, ministrul Apărării Naționale a României de atunci.

Pavel Coruț a debutat în viața civilă ca jurnalist în 1990, semnând la început sub pseudonimul de Paul Cernescu (nume atribuit ulterior unui personaj fictiv din seria “Octogonul”) și apoi ca scriitor (în 1992), publicând de atunci peste 170 de cărți, romane de ficțiune, de non-ficțiune, de dragoste, motivaționale și de poezii.

Într-un interviu acordat publicației ziarulnațiunea.ro în anul 2014, Pavel Coruț spunea că nu îi este frică de moarte. Regretatul scriitor preciza că a trecut prin multe încercări dificile de-a lungul vieții sale. “Acesta este marele meu avantaj, că eu mi-am dorit atât de mult moartea, încât a murit moartea din mine. Pentru mine, moartea este o izbăvire, o trecere în celălalt tărâm, unde mă așteaptă (sau nu mă așteaptă) o viață mai bună (…) Au existat mai multe momente în care mi-am dorit moartea… Odată am fost foarte bolnav și nu-mi găsea nimeni nici un leac și mi-am dorit să mor, decât să trăiesc ca o vegetală. A doua oară, când mi-a murit soția pe care o iubeam foarte mult, am vrut să plec împreună cu ea pe lumea cealaltă”.

CRISTIAN GABRIEL GROMAN

Lasă un comentariu