AU FOST ÎNCHEIATE INVESTIGAȚIILE PRIVIND EXPLOZIA DE LA AZOMUREȘ!

Distribuie pe:

Reprezentanții conducerii Azomureș au precizat, ieri, în cadrul unei întâlniri cu prefectul județului - Mara Togănel, președintele Consiliului Județean - Peter Ferenc, și primarul municipiului Târgu-Mureș - Soos Zoltan, că au fost finalizate investigațiile privind cauza exploziei survenite, la începutul lunii iulie, la instalația de amoniac a Combinatului.

Concluziile relevă faptul că au fost respectate toate procedurile de pornire a instalației și nu a existat nicio eroare în operarea acesteia.

Se estimează că instalația va fi repornită la începutul lunii decembrie: “Din punct de vedere mecanic și tehnic, planul nostrum este ca până în 10 decembrie lucrurile să fie stabilite, ca și când ar fi gata de pornire. Din acel moment mai e o perioadă de certificări din partea autorităților competente. Dacă există linie verde, să zicem așa, instalația poate fi repornită. Mai există o condiție, legată de prețul gazului metan. Există în acest moment o criză energetică la nivel mondial, european, care ne afectează și pe noi, și suntem în situația în care analizăm foarte serios dacă din acest punct de vedere, al gazului metan, vom reporni instalația”, a declarat, pentru Radio Târgu-Mureș, purtătorul de cuvânt al Azomureș, Ovidiu Maior.

Pierderile directe în urma exploziei sunt estimate la aproximativ 4 milioane de euro, plus pierderile de pe piață, dat fiind că, în urma acestui incident, capacitatea de producție s-a redus cu 50%. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu