DEBUT EDITORIAL LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Debutează editorial cu volumul de versuri Șlefuitori de vise, în seria Prima verba a Editurii “Cezara”, Rodica-Rita Ruța.

Dacă visătorii sunt mântuitori ai lumii, atunci întrezărim în poezia Rodicăi-Rita Ruța, în visările ei, o formă de mântuire.

Sub acoperământul visului (visării), poeta sublimează curgeri ale timpului, vârste, stări, anotimpuri, amintiri, iubiri, trăiri, și fericite și abrupte, care definesc eliberarea eului poetic din povârnișurile lumii și înveșmântarea acestuia în torța de lumină a veșniciei. “Să scriem veșnicia pe pământ!” e îndemnul poetei.

Într-o delicată și dureroasă joacă cu timpul, visarea poetei, anotimpurile sufletului ei, zborurile și înfrângerile, toate rescriu lumea, întrezărind orizonturile în care ființa să nu fie umbră neînțeleasă, ci tărâm al strălucirii (șlefuirii) visului ca înălțare și izbândă. E călătoria poetei spre sinele propriu. “Drumul spre mine” e sintagmă din poemul “Fiorii macilor”, poeta căutând să înțeleagă cine este cu adevărat și unde poate fi găsit miracolul lumii prin visul de aur al iubirii.

REPORTER

Lasă un comentariu